Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon usvojene žalbe Turaka

HŽI opet za posao vrijedan 1,7 milijardi kuna odabrao Strabag

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
28.04.2022.
u 16:52

U HŽI-iju kažu da nakon što odluka postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora

HŽ Infrastruktura (HŽI) ponovno je odabrala Strabagovu ponudu za izvođača radova na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu projekta rekonstrukcije postojećeg i gradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac, vrijednu 1,71 milijardi kuna.

Naime, nakon prvog odabira Strabaga za taj posao, procijenjene vrijednosti 2,04 milijardi kuna bez PDV-a, na tu odluku HŽI-a žalila se turska tvrtka.

Kolin Insaat koja je ponudila da će te radove izvesti za čija 1,72 milijarde kuna. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) uvažila je jedan od nekoliko žalbenih navoda Turka i poništila odluku o odabiru Strabagove ponude. Stoga je HŽI morao donijeti novu odluku. A u toj novoj odluci ponovno navodi da je ponuda Strabaga ekonomski najpovoljnija.

U HŽI-iju kažu da nakon što odluka postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora. Ovaj projekt koji se sufinancira iz EU fondova uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugoga kolosijeka u duljini 44 kilometara, rekonstrukciju kolodvora i stajališta te izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza.

U sklopu elektroenergetskog infrastrukturnog podsustava izgradit će se i obnoviti sustav kontaktne mreže, a u sklopu prometno-upravljačkog i signalno-sigurnosnog podsustava modernizirat će se signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji. Po završetku projekta putnički vlakovi dionicom će prometovati brzinom do 160 km/h.

>> VIDEO Gazprom ispunio prijetnju: Prekinuli smo isporuku plina Bugarskoj i Poljskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije