Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donatorska večera za Plehan

'Hvala vam na ispruženoj ruci'

Donatorska večera za Plehan
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
11.06.2018.
u 23:51

Premijer Plenković rekao je da je pomoć bosanskohercegovačkim Hrvatima prioritet ove Vlade, ali da je ona i nadstranačko pitanje

Jedna od najtragičnijih epizoda u proteklom ratu za Hrvate Bosne i Hercegovine, posebno one iz Bosanske Posavine, bila je uništenje franjevačkog samostana Plehan koji je danas smješten u tamošnjem entitetu Republika Srpska.

Na jdanašnjoj donatorskoj večeri u zagrebačkom hotelu Panorama, na kojoj se okupio vrh hrvatske politike iz obje zemlje, uključujući premijera Andreja Plenkovića i člana predsjedništva susjedne BiH Dragana Čovića, skupljala su se sredstva za obnovu tog samostana. Prisutne je okupio Ivan Tolj iz Styrije čiju su ulogu redom svi naglašavali.

- Važno je da Plehan ima samostan, kako bi franjevci mogli na tom prostoru dostojno u njemu proživjeti svoj radni i životni vijek. Nema goreg osjećaja od toga da čovjek misli da su ga svi zaboravili i zato vam hvala na ovoj ispruženoj ruci – rekao je vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Donatorska večera za Plehan
1/7

Premijer Plenković rekao je da je pomoć bosanskohercegovačkim Hrvatima prioritet ove Vlade, ali da je ona i nadstranačko pitanje, dok Dragan Čović smatra da nije lako biti manjina u Bosni i Hercegovini gdje god je to slučaj za bilo koji narod.

- Što napravimo bolji život manjini na nekom području, bit će nam svima bolje – rekao je Čović i dodao da se nada da će se za godinu dana organizirati i večer zahvale zbog realiziranog projekta koji je sve okupio. Osim samostana, obnavljaju se i zvonik te muzejski prostor ovog izrazito važnog mjesta u Bosanskoj Posavini.

 

Komentara 6

PR
prokurator
00:53 12.06.2018.

bosanskohercegovački hrvat mamić treba pomoć!

MA
Malenkost
06:55 12.06.2018.

Graditi Crkve i po Gozbicama skupljati Donacije! kakva je to laz! vatikanska Banka puna je Milijardi!! i to opranog novca. Ne treba Crkva nista skupljati, Crkva ima. I na kraju za koga grade i obnavljaju kad narod pobjeze iz BiH i Hrvatistana? Opljackali ste Narod svoj i njegovu buducnost. Pogledajte trbuhe ovih na Gozbi. Nardode bjezi iz BiH i Hrvatistana tu nema buducnosti s ovim likovima. Najagore je da vam gospodo nitko vise ne vjeruje. HR Nacija izumire i opljackana je od ovakvih s trbuhom: Biskup i Konvertit -Anemicar, divno. Kofere u ruku i bjezite mladi ljudi, ne trosi svoj zivot na Balkanu u siromastvu.

Avatar Oneill
Oneill
08:54 12.06.2018.

Plenković se udebljao možda će da od laži i debljna puknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije