Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

HUS Vladi: Što hitnije treba restrukturirati hrvatske škverove

porinut brod, škver, brod (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
05.05.2011.
u 16:07

Država je uništila industriju, ne riješe li se pitanje i problemi brodogradnje ne samo da će bankrotirati brodogradnja nego će bankrotirati i država, upozorili su članovi Koordinacije brodograđevnih sindikata HUS-a

Koordinacija brodograđevnih sindikata HUS-a s tiskovne konferencije u Splitu zatražila je od Vlade da se što hitnije restrukturiraju hrvatski škverovi i da se podupre ugovaranje novih poslova.

– Osnovni je interes svih u Hrvatskoj opstanak brodogradnje. Država je uništila industriju, ne riješe li se pitanje i problemi brodogradnje ne samo da će bankrotirati brodogradnja nego će bankrotirati i država – upozorili su članovi Koordinacije brodograđevnih sindikata HUS-a. Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, naglašava kako se u Vladi nalazi ugovor škvera s Jadroplovom za gradnju dvaju brodova te poziva Vladu da ga što prije odobri. Ističe kako su u vezi s novim  narudžbama još uvijek u opciji pregovori za gradnju brodova za grčkog naručitelja i za Tankersku plovidbu iz Zadra. Na tome, poručuje, treba poraditi.

– Treba što prije krenuti u realizaciju programa svih škverova, naročito Brodosplita ako je istina da je taj program održiv. Država je vlasnik brodogradilišta. Vlada mora o tome brinuti – kaže Šegvić. 

Ključne riječi

Komentara 5

KR
kresh
08:52 06.05.2011.

Ako mogu radit u plusu il bar na nuli nek rade , a ak nemogu ključ u bravu ! Ili to il nek smanje broj radnika na optimalan broj i povečaju produktivnost!!!

IM
imra
20:44 05.05.2011.

dajte više otkačite se s tim škverovima i skinite nam te dalmoše sa grbače. ako ne rade dobro nek se zatvore i nek idu masline i vinograde okapat ko što su radili 500 godin.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
21:09 05.05.2011.

glupost kakvu dugo nisam čula.....kako to država može uništiti industriju??? valjda su industrijski mastodonti i raznorazni \"bijeli slonovi\" sami sebe uništili. valjda su u tim industrijama radili neki direktori, referenti, ovi-oni, koji su sve popljačkali, čega god su se dohvatili, pa im je sad država kriva. tko je kriv radnicima u industrijskim poduzećima što su brže-bolje rasprodali sve svoje dionice torbarima za sitne pare. i to one dionice na koje im je država dala popust za svaku godinu radnog staža i još k tome na otplatu od pet godina bez kamata!!! i onda je država kriva. nevjerojatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije