Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mrsić s hup-om

HUP predložio liberalnije sklapanje i otkazivanje radnog odnosa

'15.09.2012., Zagreb - Ministar rada Mirando Mrsic dolazi na zadnji sastanak radi provodjenja postupka mirenja Pregovarackog odbora Vlade Republike Hrvatske i cetiriju sindikata javnih sluzbi.  Photo:
Marko Prpić/Pixsell
19.12.2012.
u 21:57

Raspravljalo se i o minimalnoj plaći, pri čemu su poslodavci tražili mogućnost da u dogovoru s radnikom odrede minimalnu plaću umjesto da to Vlada definira zakonom

Vlada se priprema za izmjene Zakona o radu. U kojem će se obimu mijenjati nije poznato, ali je resorni ministar Mirando Mrsić počeo razgovore sa socijalnim partnerima. Na sastanku s Hrvatskom udrugom poslodavaca tražio je sugestije, a poduzetnici su predložili liberalnije sklapanje i otkazivanje radnog odnosa. Raspravljalo se i o minimalnoj plaći, pri čemu su poslodavci tražili mogućnost da u dogovoru s radnikom odrede minimalnu plaću umjesto da to Vlada definira zakonom. Mrsić će mijenjati i pravila u mirovinskom sustavu i obveznim fondovima u sklopu reforme koja nam predstoji.

>> Part-time posao moguć i po ovom Zakonu o radu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Meggi
Meggi
22:46 19.12.2012.

Poslodavci su zaštićeni ko lički medvjedi koji se hrane rupama u zakonu a sve na štetu radnika. Umjesto razgovora s poslodavcima, trebao je obaviti razgovor sa slučajno odabranim radnicima ili nezaposlenima. Tada bi dobio pravu sliku problema u odnosu poslodavaca prema zaposlenima. Većina nas nema sindikat nego smo prepušteni sami sebi na milost i nemilost poslodavca. Poslodavci nikad neće shvatiti da je nezadovoljan radnik - loš radnik, te da što su bolji uvjeti za radnika to će biti bolji ishod za poslodavca. Koliko daješ - toliko ti se i vraća.

LA
larala
06:36 20.12.2012.

država je svojim nametima poslodavcima ugušila gospodarstvo i sad preko leđa radnika pokušava to malo ublažiti no, ono bitno je cinjenica da ako radnik nece imati što trošiti nece imati ni tko kupovati, nece se proizvoditi a, samim tim necee biti ni rasta gospodarstva.....ono što mene brine su skriveni planovi vlade koji leže iza ovoga....jel to vladi cilj uništiti narod i oduzeti mu imovinu da bi imali što rasprodavati jer državno su vec rasprodali... drugo opravdanje za ove mrsiceve nebuloze nema, narod ce raditi za 1600 kn a, 573 kn iznosi mj. karta zeta +hž

DP
Dioklecijanova palaca
07:18 20.12.2012.

Mirando Mrsić je jedan od najsposobnijih ministara u Vladi Republike Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije