Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka s poslodavcima

HUP i Banski dvori i dalje bez dogovora za spas gospodarstva

HUP
Foto: Boris Ščitar
1/9
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
15.02.2010.
u 12:19

O svemu se razgovaralo, a jedini konkretan rezultat su dogovoreni sastanci, kazao je šef poslodavaca Damir Kuštrak, dok su iz Vlade poslali priopćenje o konstruktivnoj i učinkovitoj suradnji

Izaslanstvo Hrvatske udruge poslodavaca na sastanku je u Banskim dvorima od premijerke Jadranke Kosor još jednom zatražilo ukidanje kriznog poreza i smanjenje PDV-a, smanjenje proračunskih rashoda te ukidanje i smanjenje pojedinih parafiskalnih nameta, izvjestio je nakon sastanka predsjednik HUP-a Damir Kuštrak.

- Bilo je jako puno tema otvoreno, po pojedinim pitanjima ćemo biti pozvani na gospodarsku koordinaciju i novi sastanak dogovoren je za dva tjedna - kazao je Kuštrak.
Na pitanje jesu li se u Vlada i HUP usuglasili u stavovima, nakon kritika poslodavaca na gospodarski program, Kuštrak je rekao kako "mnoge teme još nisu razriješene, ali ako bude fukcioniralo ono što je dogovoreno, onda ćemo se vjerojatno i približiti u stavovima".

Nada u konsenzus

- Ali ne moramo mi nužno imati isto mišljenje o svemu - zaključio je te izrazio nadu da će se konsenzus postići oko svih bitnih gospodarskih pitanja.

- To je važno zato jer je bitno da u ovoj zemlji bude optimizam, ali s pokrićem, a ne bez pokrića. O svemu se razgovaralo, a jedini konkretan rezultat su dogovoreni sastanci - kazao je šef poslodavaca.

Uime Vlade stiglo je priopćenje u kojemu stoji kako je na radnom sastanku zaključeno da je u aktualnim gospodarskim okolnostima od izuzetnog značaja kontinuirana, konstruktivna i učinkovita suradnja.

- Na sastanku je otvoren čitav niz tema, od oživljavanja stanogradnje, potpore kupcima stanova, industrijskog i građevinskog sektora, proizvodnje lijekova, nautičkog sektora, jačanja izvoza, javnih idrugih investicija, konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, do kretanja zaposlenosti i unaprjeđenja upravljanja trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu RH - stoji, između ostaloga u priopćenju Vlade.

Kosor: Subvencija će biti veća ako je stan skuplji
- Ja sam zadovoljna komentarima na Vladin model pomoći stanogradnji - izjavila je premijerka Jadranka Kosor te istaknula kako je "bila zatečena nekim komentarima koji su bili suprotni od onoga što govore ljudi koji se u te stvari razumiju".

- Zadovoljna sam komentarom predsjednika Mesića i novoizabranog predsjednika Josipovića. Ja sam u subotu naznačila prve informacije. Sve podatke dobit ćete na sjednici Vlade.

- Tih je 200 eura po četvornom metru prosjek, taj će iznos biti i veći, ovisno o cijeni stana. Još dogovaramo okvire kamata. S jedne strane imate one koji grade stanove i ne mogu ih prodati, a s druge strane imate ljude koji stanove ne mogu kupiti. Mi očekujemo da bi po tom modelu ove godine moglo biti prodano oko 1000 stanova, a to može pokrenuti cijeli ciklus, pa građevinari mogu graditi, jer ne mogu graditi ako ne prodaju. Ako prodaju, ne otpuštaju zaposlene, pa nemamo novi val otpuštanja i to je bit priče. Svi oni koji su trebali pozdraviti taj novi model, pozdravili su ga - zaključila je premijerka.

Komentara 33

GA
gala
17:10 15.02.2010.

njemačka je za spas autonindustrije nudila subvencije za kupnju auta, može i hrvatska ponuditi pomoć za rješavanje stambenog pitanja.

OB
-obrisani-
17:20 15.02.2010.

15.02.2010. u 16:19h marko53 je napisao/la: Mihac-ponekad i nas dvojica možemo imati zajedničku.. ================= 0 Naravno da možemo sve dok objektivno komentiraš i ne potegneš mi prava bosanaca i dijaspore, pa bozanića, perkovića i hdz lopove ( zajedno sa svima ostalima). Svi realni i normalni komentari su mi dragi za pročitati i za komentiranje, a copy paste sistemi mi idu na žifčeke.

MA
marko53
16:42 15.02.2010.

kod jedne naše banke kamate su:nepromjenjive8.18%, promjenjive 8.72%.naknada iznosi 1.5%posto što na kredit od 150000eura iznosi2250eura.Znači dva m2 moramo dati banci da bi dozvolila kredit.Ovo je samo da Hrvati vide na čiji mlin Kosorica skreće vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije