Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja u zdravstvu
Povratak na članak

HUBOL zavladao zdravstvom, na redu je HZZO...

I ministar Nakić član je udruge koja sad dominira u Ministarstvu

Komentari 74

DU
Deleted user
07:30 30.03.2016.

U čemu i po čemu je gospođa Prenđa Trupec stručna? Kaže novinarka da je ona pokrenula reforme! Čega? Koje? Informatizaciju zdravstvenog sustava (e-recepti, e- uputnice) je pokrenuo MIlinović kada su se svi (novinari, dežurni analitičari) rugali da toga nema ni u Švedskoj! Zar i šefica HZZO i bivši ministar nisu govorili da će ima blagajna biti puna kada iziđu iz riznice? Od kuda sada prazna?

VL
DO
doktorica
07:39 30.03.2016.

glavno da se obiteljske liječnike kažnjava novčano za svaku administrativnu grešku i stalno ih se "reformira"dok je bolnička organizacija neefikasna,neorganizirana,nedostupna,sve uz blagoslov HZZO-a i gđe Trupec koja manjak u zdr.blagajni opravdava uspješnošću.

VL
OP
opcija
07:37 30.03.2016.

Najnovija vijest...ministar unutrašnjih poslova najavio da policajci mogu osnivati dektetivske agencije...što nestignu popodne stigniti ćete popodne u agenciji....zgodno..šala naravno ali zašto nebi i drugima dali istu mogućnost i kud nas to vodi?

VL
DU
Deleted user
08:44 30.03.2016.

Ministar je u radio emisiji rekao (u vezi dodatnog osiguranja) da će te moći tražiti ginekologa na porođaju istog koji vas je pratio cijelu trudnoću jer se to u praksi i danas događa i rješava na razne načine. Dalje nije govorio koji su to načini ali ja ću ga podsjetiti da ti načini počinju s 500 eura pa na više.

VL
PE
pessimus
07:37 30.03.2016.

sva sreća neće ovi dugo.

VL
DU
Deleted user
09:04 30.03.2016.

Slijedi nova reforma u zdrastvu, povećanje plaćanja dopunskog za 30%. Sve sami vrhunski neupitni stručnjaci koji provode vrhunske stručne reforme. takve reforme mogu provoditi i djeca iz vrtića koje ne bi plaćali kao nesposobne političare i pohlepne lijene liječnike.

VL
DU
Deleted user
09:12 30.03.2016.

HZZO je rak rana zdravstvenog sustava. Umjesto da bude ono što jest osiguravajući zavod on je zapravo nakaradna socijalistička tvorevina sa oko 2500 zaposlenih (podaci 2012.) koja vlada zdravstvom. Kad se tom sustavu pridoda broj zaposlenih u ministarstvu i raznim agencijama onda ispada da je samo u toj birokratskoj strukturi oko 4000 zaposlenih. Kako to može biti funkcionalan i financijski isplativ sustav? HZZO je u posljednjih 10 godina ulupao ogromna sredstva u informatizaciju koja nije rezultirala smanjenjem broja zaposlenih u pratećim službama, već obrnuto. Parcijalno dovršen i još uvijek ne funkcionalan informatički sustav u potpunosti je ovisan o opremi i ljudima iz Ericsson-a. Sustav nikad nisu preuzele IT službe HZZO-a, što Ericsson-u omogućuje diktiranje i postavljanje pravila igre - a to košta! Gđa. Prenđa iako formalno informatički obrazovana nije ništa učinila po pitanju raščišćavanja ovakvih odnosa i postavljanja stvari na svoje mjesto.Čudim se, zašto se uopće postavlja pitanje hoće li ostati ili otići.

VL
AR
arhandjeogabrijel
08:25 30.03.2016.

Komunizam, Komunizam, Komunizam....i naravno sve će završiti u bankrotu. Ne može 1 milijun hraniti 4 milijuna a sustav je stvoren da 2 milijuna hrani 2 milijuna. Tu je suhus svega...sve ostalo je blebetanje.

VL
DA
darwil
10:00 30.03.2016.

Karačmarko,Maletička,Kovač,Milošević obećavali su med i mlijeko i eto vam sada.Zdravstvo najvažnija društvena djelatnost samo za bogate,za sirotinju vračevi sa Z1 poznatoj po Bljujancu.

VL
TO
tom
08:58 30.03.2016.

krajnje je vrijeme da se liječnici u ovoj državi bave onim za što su se navodno školovali - liječenjem bolesnih ljudi. no izgleda da im to nije dovoljno nego se sada bave i menadžmentom. za što nikako nisu osposobljeni niti educirani. no samo se guraju tamo gdje im nije mjesto. otuda toliki nered i kaos u hrvatskom zdravstvu. jer liječnicima je prije svega i na prvom mjestu LOVA! a 23milijarde kuna koliko se troši na zdravstvo u RH (da li opravdano???) je kao crvena krpa našim liječnicima. oni jednostavno ne mogu odoljeti da i tu ne zagrabe duboko kako bi do vrha napunili prvenstveno svoje džepove. to im je prioritetni interes a pacijenti su negdje na začelju njihova zanimanja. čisti kriminal!

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
09:08 30.03.2016.

HZZO-om treba upravljati profesionalni management, kojega biraju oni, koji pune tu riznicu. Znaci, taj gremij treba odgovarati clanovima, koji uplacuju doprinose. U Hrvatskoj je sve nakaradno. Lijecnici se guraju u sve moguce pozicije, umjesto da lijece ljude a upravljanje prepuste onima koji to znaju raditi.

VL
DU
Deleted user
10:10 30.03.2016.

.....eh ....kako se nekada bezbrižno živjelo, posebno kada je bilo u pitanju zdravstveno osiguranje. ....uživajte, dobili ste ono što zaslužujete.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
07:40 30.03.2016.

Šta je sa provedbama reformi ?

VL
Avatar el.danchi
el.danchi
09:24 30.03.2016.

svaki liječnik koji se odškolovao u RH mora raditi u RH minimum 20 god. Nakon 20 god može van. Ako ode prije, naplatiti mu puni trošak srednje škole i fakulteta. Također mu zaračunati i sve olakšice koje srednjoškolci i studenti koriste (javni prijevoz, dom, prehrana, knjige). Naravno da ih treba i fer platiti za njihov rad i osigurati im vrhunske uvjete za napredovanje. Samo to izlazi iz okvira kapitalizma. To nije tržišna utakmica. Mi bi zdravstvo iz socijalizma a sustav kapitalistički. Ne ide to.

VL
KN
knezevic3d
08:38 30.03.2016.

ovaj nakic je cisti promasaj za ministra... e moj narode.....sad ce te i dopunsko vise placat a dobijate jedno veliko nista samo guzve,guzve i guzve

VL
Avatar NJONJO
NJONJO
10:08 30.03.2016.

Nećeš razbojniče...

VL
AS
ASERAGUD
07:59 30.03.2016.

Svatko tko je glasovao za ovu Vladu je zapravo izdajnik hrvatske sirotinje - dok sirotinja kopa po kantama za smeče da preživi liječnicima nije dovoljno niti 15-20 tisuća kuna. Shvaćam ih jer kada pročitaju da Glogoški prima 25 tisuća oni se osjećaju zapostavljeni i oni bi htjeli minimalno dva puta više jer ipak oni su - doktori. Sramota imam 60 godina ali razmišljam da sve rasprodam i pinklec na leđa pa s svojom starom u bijeli svijet.

VL
PR
prsutsir
07:39 30.03.2016.

Doktori skrojili kako njima paše,tko šljivi pacijente.Možemo samo moiliti boga za zdravlje.

VL
OS
osica
12:35 30.03.2016.

Uspješni doktori se ne bave politikom. Njima je njihova struka i poziv iznad svega. Usavršavaju se, rade punom parom, vidim liječnike u najboljim godinama, posebno u bolnicama "kako na savršeni, stručni, puni znanja, rade po cijeli dan, pet šest operacijaa dnevno, na usluzi su pacijentima i njihovim obiteljima . To su ljudi koji nisu zalutali u svoju profesiju, već su joj iskreno predani. Imala sam prilike to vidjeti i osjetiti u jednoj bolnci , gotovo 3 mjeseca prošle godine. Savršeni su i kozmetika im ne treba. Da li ih vode pogrešni , zadojeni politikom a ne strukom, veliko je pitanje , jer liječnik je suveren u medeiciji, u ekonomiji , socijali, politici nije. Ceh plaćamo svi mi.

VL
HO
horacio
13:51 30.03.2016.

Jedini ispravno rješenje je da se zabrani rad liječnika, istovremeno, u javnim bolnicama i kod privatnika. Moraju se odrediti jasna pravila. Onaj tko želi raditi u javnoj bolnici mora znati kolika mu je plaća za određeno radno mjesto, te koliko može najviše ukupno zaraditi s prekovremenim satima, dežurstvima i slično, te kada će moći nešto specijalizirati, kako napredovati itd. Kada su mu svi ti parametri jasni mora odlučiti, da li želi raditi u javnoj bolnici ili mu je isplativije raditi kod privatnika osnosno u inozemstvu. Svako drugo rješenje potiće korupciju, krađe iz javnih bolnica i druga ne zakonita i neetična ponašanja.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.