Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRELJA IM ODGOVORIO

Hrvatska stranka umirovljenika: S ciljem uvođenja političke higijene isključujemo Hrelju iz stranke

Zagreb: Sabor o nacionalnoj strategiji djelovanja na području ovisnosti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.02.2023.
u 19:07

Tvrde da su takvi postupci u suprotnosti s njihovim djelovanjem i ciljevima te da su njihovi projekti okrenuti boljitku svih umirovljenika, dok s druge strane "imamo samo prazne riječi i predstavljanje nekog programa koji je prepisan od nas i umirovljeničkih udruga. Prema tome treba biti potpuno jasno o čemu se tu radi i prekinuti u začetku pokušaj još jedne političke prevare, obmane i podvale."

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno, no Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika, a HSU-u je poručio "neka rade što hoće". "S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju. Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Hrelje na skupu 'Umirovljenici zajedno'", pojašnjavaju u priopćenju.

Za današnji skup su rekli da su se "pod krinkom zajedništva okupili predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona..." Tvrde kako im ta "grupica vječitih kandidata za saborske fotelje mjesecima predlaže ujedinjavanje".

"To izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih 'Berinih penzića', koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi",poručuju iz HSU-a.

Takvi postupci, ističu, u potpunosti su u suprotnosti s djelovanjem, opredjeljenjem i ciljevima HSU-a. "Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci", poručuju iz te stranke.

Hrelja: Sve što radim, radim za sve umirovljenike

Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao je kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a. "Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me", poručio je Hrelja.

Ne želi, kaže, komentirati iznesene kvalifikacije na račun apostrofiranih stranaka i udruga te dodaje da kao predsjednik HSU-a "nikada nije pljuvao po drugima, jer je to neprimjereno". Podsjetio je i kako su nedavno iz HSU-a su rekli da nisu zadovoljni njegovim radom. "Ako donesu takvu odluku (isključenje) onda ju donose u korist vlastite štete, jer prestaju biti parlamentarna stranka i to postaje njihov problem", poručio je Hrelja.

VIDEO: Hrvatski političari otkrili tko će kupiti državne obveznice, a tko mora ipak prvo pitati ženu

Komentara 8

LP
ljerka.p2911
19:33 21.02.2023.

G. Hrelja, vama svaka čast, jedini ste iz te otužne umirovljeničke, ocvale nakupine kvazipolitičara koji ste konkretno napravili ogromnu stvar za HR umirovljenike i time si osigurali pozitivno mjesto u povjesti Sabora RH! A što reći na ove reakcije vaših nazovi kolega iz nepotrebne stranke!? Pogubljeni u jalu, zavisti i zakašnjelim ambicijama. Nadam se da više nikad neće u Sabor. Umjesto da su sretni i zahvalni što ste se tako uspješno izborili za umirovljenije oni vas izbacuju! To sve govori o njihovoj mizeriji i možete biti sretni da su vas takvi izbacili!

Avatar Grubi
Grubi
05:29 22.02.2023.

Gospodin Hrelja je najvise napravio za umirovljenike , veliko hvala od postenih Hrvata.

Avatar Bruno
Bruno
07:04 22.02.2023.

Silvano Hrelja je dovoljno mlad za osnovati svoju stranku , vrijedan, popularan imao bi najvise clanova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije