Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lipanjske žrtve

HSS-ovci na Mirogoju odali počast braći Radić i Đuri Basaričeku

HSS
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
20.06.2015.
u 11:36

Ove godine se po prvi puta na današnji dan obilježava kao Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.

Delegacije HSS-a predvođene predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom, potpredsjednicima HSS-a Marijanom Petir, Vlastom Hubicki, Marinom Kolaković i Darkom Rukavinom te glavnim tajnikom Ilijom Ćorićem i dužnosnicima županijskih organizacija jutros su na Mirogoju položile vijence i odale počast žrtvama atentata u Beogradskoj skupštini 1928. - Stjepanu Radiću, Pavlu Radiću, Đuri Basaričeku.

Ove godine se po prvi puta na današnji dan obilježava kao Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve. Sabor je jučer odao počast minutom šutnje i kratkim osvrtom na povijesnu ulogu
Stjepana Radića, lipanjskih žrtava i HSS-a.

Inicijativa za proglašenje Dana sjećanja pokrenuta je na prošlogodišnjem skupu o 110 godina HSS-a. Publicist Damir Borovčak je bio pokretač i inicijator proglašenja Dana sjećanja, priopćili su iz HSS-a.

>>Zastupnici minutom šutnje odali počast Stjepanu Radiću i drugim žrtvama atentata 1928.

>>Što je Stjepan Radić točno rekao prije 96 godina!

Komentara 12

KA
kajinx
13:27 20.06.2015.

HSS: Proučite Radića, pa počnite biti Hrvatska Seljačka Stranka.

DU
Deleted user
15:23 20.06.2015.

"Vjeruj u Boga, ali ne i u popa". Stjepan Radić

CA
caminus_aqua
12:26 20.06.2015.

Hvale vrijedno obilježavanje Dana sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve. Ove komentare i komentatore što jedino znadu pljuvat po necem ili gazit po necem ne treba ozbiljno ni shvacat. Ovo je jedino mjesto gdje smiju raditi što žele kad kod kuće moraju biti bubice. Stranka koja postoji 111 godina, zaslužuje barem neko poštovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije