Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proračun

HSPAS osudio istupe vukovarskog gradonačelnika Sabe

Željko Sabo
Patrik Macek/PIXSELL
14.01.2014.
u 14:27

Najoštrije demantiramo neistine koje je gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo iznio na konferenciji za medije između kojih je optužba kako je HSPAS odbio njegov prijedlog proračuna za 2014. godinu, stoji u priopćenju.

Poslije jučerašnje konferencije za novinare gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, na kojoj je govorio o neusvojenom prijedlogu proračuna za 2014. godinu, demantijem se javnosti javio i Marijan Pavliček, predsjednik vukovarskog HSP dr. Ante Starčević.

- Najoštrije demantiramo neistine koje je gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo iznio na konferenciji za medije između kojih je optužba kako je HSPAS odbio njegov prijedlog proračuna za 2014. godinu. Podsjećamo zaboravnog gradonačelnika, kako je upravo on predloženi proračun povukao sa dnevnog reda i time svjesno i namjerno pokušao izazvati krizu u gradu Vukovaru. Radi vjerodostojnog izvještavanja javnosti podsjećamo kako tim povlačenjem prijedloga proračuna vijećnici nisu niti dobili mogućnost ugraditi u navedeni proračun predložene amandmane. Naši amandmani odnosili su se na pravednu raspodjelu sredstava između hrvatskih i srpskih športskih klubova, KUD-ova, Udruga i slično. Ovaj čin gradonačelnika Željka Sabe pokazao je da upravo on želi izazvati prijevremene izbore u gradu Vukovaru, stoji u priopćenju HSPAS.

U isto vrijeme su i javno pozvali vukovarskog gradonačelnika da u zakonskom roku, do kraja ožujka 2014., Gradskom vijeću podnese svoj prijedlog proračuna, o kojemu će gradski vijećnici odlučivati nakon rasprave o predloženim amandmanima.

- Očekujemo da prihvati naše amandmane, kako bi proračunska sredstva u športu i kulturi bila podijeljena po ostvarenim rezultatima, a ne po stranačkoj ili nekoj drugoj pripadnosti. Poručujemo gradonačelniku Vukovara da svoje vrijeme i energiju ne troši na proučavanje letaka koji kruže po gradu, već na rješavanje gospodarske krize te smanjenje broja nezaposlenih, koji u ovom trenutku iznosi preko 3000, stoji u priopćenju HSPAS.

>>Sabo: Izbori u Vukovaru su neizbježni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije