Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA

HSP AS traži hitno zatvaranje granica

izbjeglice
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/4
17.09.2015.
u 15:24

"Zahtijevamo čvrste, odlučne i beskompromisne poteze"

HSP dr. Ante Starčević zatražio je danas hitno zatvaranje granice sa Srbijom i pojačan nadzor granice s BiH i Crnom Gorom, jer trenutna situacija s nekontroliranim ulaskom izbjeglica u Hrvatsku dovodi zemlju u bezizlaznu situaciju. U ovoj stranci kažu kako situacija u susjednim zemljama zarobljava izbjeglice u Hrvatskoj, što među njima stvara sve veću nervozu koja može dovesti do neželjenih posljedica i totalnog kaosa u državi.

- Unatoč svim uvjeravanjima aktualne Vlade kako je Hrvatska spremna za izbjegličku krizu, već prvog dana ova vlast pala je na ispitu čime je dovela u pitanje nacionalnu sigurnost, ali i živote nemoćnih izbjeglica. Zahtijevamo čvrste, odlučne i beskompromisne poteze - kažu u HSP-u AS.

>> Navala na autobuse u Tovarniku, policija jedva uspijeva držati situaciju pod kontrolom

>> VIDEO: 'Sve ću da vas pobijem!', viknuo je dugogodišnji azilant i velikim kamenom pogodio snimatelja Mreže

Komentara 15

TE
TechnoCroat
15:50 17.09.2015.

Prvi pametan prijedlog. Uz to bih zatrazio smjenu vlade. Jer do prije tjedan dana su nas ubjedjivali da "mi nismo interesantni izbjeglicama" pa nece oni doci u hrvatsku. Pa prije par dana, da cemo primiti 550, pa 1054, pa 1500. A sada odjedonm 6000 i to prvi dan. I sada odjednom je nastala "kriza", koju je svaki normalan covijek mogao predvidjeti kad je madjarska najavija zarvaranje granice prije mjesec dana. I zahtjevam da nama gradjanima objasni javno, sto to znaci u njihovim izjavama "postupamo po evropskom zakonu". Dali to znaci pustiti u hrvatsku sve i svakoga? I sto dalje?

IV
Ivan50
15:44 17.09.2015.

Konacno smo prvaci svijeta .Nasa vlada zauzima uvjerljivo prvo mjesto medu najnesposobnijim vladama svijeta.

IV
ivan3
15:38 17.09.2015.

naravno zatvoriti granice neznam sta se vise ceka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije