Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

HSP A. Starčević protiv stipendiranja učenika u Srbiji

'ona....zagreb....10.06.2003.  ucenje nsb-studenti uce u nsb za zadnje ispite. .snimio Zeljko Lukunic'
'zeljko lukunic'
24.10.2012.
u 13:07

Donositi ovakvu odluku prije rješavanja zakona o popisu birača pogubno je jer omogućuje onima koji se fiktivno vode da žive na području grada Vukovara obilato korištenje novostečenih prava

VUKOVAR – Nakon održane sjednice Gradskog vijeća Vukovara na kojoj je donesena i odluka o stipendiranju, HSP dr. Ante Starčević oglasio se priopćenjem u kojem izražava negodovanje upravo zbog te odluke.

– Ovom odlukom uvedena je mogućnost stipendiranja studenata koji studiraju u inozemstvu čime su širom otvorena vrata stipendiranja i onih koji studiraju na području Republike Srbije. Ovo je ogledni primjer političke trgovine gradonačelnika i njegovih vijećnika s vijećnicima SDSS-a jer je upravo predsjednik Kluba vijećnika SDSS-a Srđan Milaković na sjednici gradskog vijeća održanoj 5. rujna 2012. zatražio od gradonačelnika uvođenje stipendiranja studenata pripadnika srpske nacionalne manjine koji se školuju u matičnoj zemlji na fakultetima u Republici Srbiji, navodi se u priopćenju.

Dodaju i da smatraju kako ova odluka ide ponajprije nauštrb svim onim studentima koji studiraju na području Republike Hrvatske.

– Posebice je pogubno donositi ovakvu odluku prije rješavanja zakona o popisu birača jer omogućuje svima onima koji se fiktivno vode da žive na području grada Vukovara obilato korištenje novostečenih prava. Očigledno je politička trgovina SDP-a i SDSS-a prevagnula u donošenju ovakve neracionalne odluke, koja će dodatno opteretiti gradski proračun, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik vukovarske gradske podružnice Marijan Pavliček.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije