Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNE MJERE

HRW zahtijeva od Arapske lige suspenziju Sirije

sirija prosvjed
PIXSELL
11.11.2011.
u 09:50

Američka nevladina organizacija za ljudska prava Human Rights Watch traži od Arapske lige suspenziju Sirije zbog kontinuiranog proganjanja i ubojstava antivladinih prosvjednika.

Američka nevladina organizacija za ljudska prava Human Rights Watch zatražila je od Arapske lige suspenziju Sirije zbog kontinuiranog proganjanja i ubojstava antivladinih prosvjednika, objavio je BBC News.

Iako su službene vlasti u Siriji početkom studenoga obećale da će prekinuti provoditi praksu proganjanja, maltretiranja i ubijanja protivnika režima, situacija u zemlji ostala je nepromijenjena. Tako je u protuvladinim prosvjedima koji su u četvrtak počeli u gradu Homsu i proširili se diljem zemlje, osim osmogodišnjeg djeteta izgubilo više 40 ljudi.

HRW je ubrzo osudio brutalnost sirijskih vlasti te ih optužio za mučenja i nezakonita smaknuća prosvjednika u Homsu. Zbog toga će sa zemljama članicama Arapske lige raspraviti o suspenziji Sirije.

– Arapska liga mora pokazati predsjedniku Assadu da kršenje njihovih odredbi nosi sa sobom posljedice – oštro je upozorila Sarah Leah Whitson, direktorica HRW-a za Bliski istok.

U prosvjedima protiv vladavine aktualnog predsjednika Bashar al-Assada, koji diljem zemlje ne jenjavaju od ožujka, ukupno je ubijeno više od 3500 ljudi uključujući i nekoliko stotina pripadnika vojske i policije. Tisuće su privedene, a nekoliko stotina smatra ih se nestalima.

Vlada za nerede i ubojstva krivi naoružane bande i militante koji organiziraju pobunu diljem zemlje.

Ključne riječi

Komentara 18

BF
brkonja fra brko
10:37 11.11.2011.

Neka HRW zahtjeva ukidanje robovlasničkog društva u USA.Lijepo se baviti drugima dok ti je tvoj narod ( 300 milijunma duša )okupiran od onih 1% robovlasnika koji predstavljaju izabranu kastu, koja se kriminalom i lopovlukom domogla svega što ima.

BF
brkonja fra brko
10:45 11.11.2011.

Pravi razlog napada na Libiju? Zapad dobiva ugovore za obnovu vrijedne 300 milijardi dolara! NATO je uglavnom završio vojnu operaciju u Libiji, no prisutnost zapadnih sila je daleko od svoga kraja, sada kada će velike kompanije zamijeniti borbene zrakoplove. Državee koje su bombardirale državu bogatu naftom sada će dobiti lukrativne ugovore kako bi je obnovili. Britanske bombe su razrušile zemlju, a sada će platiti britanske tvrtke kako bi je obnovili. Nova libijska vlast je otvorena za posao, a britanske vlasti potiču svoje tvrtke da se uključe u \"zlatnu groznicu\". \"Libija je relativno bogata zemlja s rezervama nafte i vjerujem kako će biti mogućnosti za britanske, i naravno, kompanije iz drugih država da se uključe u obnovu Libije\", kazao je britanski ministar obrane Philip Hammond te dodao kako očekuje od poduzetnika da \"spakiraju svoje kofere\" i krenu prema državi na sjeveru Afrike.

TO
Toni50
10:22 11.11.2011.

Nagovorena i prisiljena Američka nevladina organizacija za ljudska prava Human Rights Watch zatražila je od Arapske lige suspenziju Sirije zbog kontinuiranog proganjanja i ubojstava terorista antivladinih rušioca režima , objavio je BBC News. Taj isti BBC koji je vidio io i snimke prezentirao kako Sadam ima bojne brojene otrove i atomsko naoružanje te ostalo sranje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije