Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put na slobodu

Hrvoje Petrač traži od Mesića da ga pomiluje

petrac
Arhiva VL/Boris Šćitar
17.11.2009.
u 17:35

Petrač je osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina generala Zagorca, a kako ima još jednu presudu, kazne mu istječu 2013. godine.

Hrvoje Petrač, osuđen na šest godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, podnio je predsjedniku Stjepanu Mesiću molbu za pomilovanje. Potvrdila je to danas Vesna Dovranić, glasnogovornica Ministarstva pravosuđa, kazavši da je molba stigla u Odjel za pomilovanja Ministarstva pravosuđa.

Petrač, koji je, osim za otmicu Zagorčeva sina, osuđen i za iznudu nad poduzetnikom Miroslavom Matakunom, nakon ujedinjavanja tih dviju kazni iz zatvora bi trebao izići 2013., a prema svemu sudeći molbu je podnio sam. Naime, njegov odvjetnik mr. sc. Rajko Mlinarić kazao je kako on o Petračevoj molbi za pomilovanje ne zna ništa.

– Ne znam je li ju podnio i hoće li je podnijeti. No, ako to napravi, vjerujem da bi ta molba trebala biti pozitivno riješena zbog penoloških razloga, zbog Petračeva odnosa prema kazni te zbog vremena koje je do sada proveo na odsluženju kazne – kazao je Mlinarić. Inače, Petračeva molba za pomilovanje bit će među posljednjima o kojima će predsjednik Mesić odlučivati.

Odluku bi mu mogla otežati i činjenica da je javno poznato kako su on i Petrač bili u, blago rečeno, dobrim odnosima. Naime, Petrač se pojavio u njegovu stožeru nakon izbora 2000., a s obzirom na Petračevu reputaciju, mediji su predsjednika zbog toga često prozivali. 

Komentara 8

Avatar punkufer
punkufer
16:51 20.11.2009.

Obzirom da su prijatelji i kolege ima dobre šanse da ga Mesić stvarno i pomiluje. Zašto ne, kada je mogao četnike, ubojice i dilere droge, može i Petrača. Pa taj nije ništa gori od ostalog ljudskog smeća koje je primilo predsjedničku milost.

KI
kiseljali
19:15 17.11.2009.

kladim se da će ga pomilovati..za šesteroznamenkasti lepi brojček..

ZE
Zeljezni
11:30 20.11.2009.

Nije slucajno zasto je mesic vec dugo vremena nudi Norcu pomilovanje. Zauzvrat Mesic ce moc usput pomilovati svog prijatelj Petraca. Na kavu sa predsjednikom,....na novoj adresi,......u Zagorcevoj odnosno Petracevoj vili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije