Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički tim

Hrvatskoj treba novi model investicija, ovaj je iscrpljen

josipović
Goran Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
29.03.2010.
u 15:37

Govoreći u ime članova Savjeta poduzetnik, Emil Tedeschi posebno je naglasio da savjet nema funkciju pritiska na Vladu.

– Bez obzira na gospodarske probleme u zemlji, situacija je upravljiva, kao što je rekao jedan od članova savjeta, ali traži odlučnost, hrabrost i povjerenje u vlastite snage – rekao je predsjednik Josipović nakon prvog sastanka sa članovima Gospodarskog savjeta. Josipović je naglasio da od tako raznolikog sastava ni u kom slučaju ‘ne očekuje zborno pjevanje već konstruktivnu polifoniju’, a sve ideje koje iznjedri to tijelo proći će kroz filter još jednog savjeta, onog za socijalnu pravdu.

Nezaposlenost, korupcija...

Razgovor je trajao nešto više od sat vremena i očito je više služio upoznavanju sa zadacima i očekivanjima koje predsjednik ima nego s koncentriranjem na određene probleme. Tako se nije konkretno govorilo o PDV-u, haraču ili devalvaciji, ali prvi skorašnji sastanak Savjeta će se vjerojatno fokusirati na konkretne probleme. Potvrdio je to i Josipović navodeći da su se dotakli nezaposlenosti, korupcije, načina na koji bi trebalo u narednom periodu investirati, odnosu prema prirodnim bogatstvima i resursima i efikasnijem korištenju socijalnih transfera.

Pranje od optužbi


– Prema onome što sam čuo od članova Savjeta očito je da je iscrpljen model investicija iz javnog sektora i da treba potražiti domaće i strane privatne sektore koji bi ulagali u hrvatsko gospodarstvo – rekao je Josipović najavljući i potrebu da se stvori strategija razvoja Hrvatske: – EU ima svoju agendu 2020., a za Hrvatsku bi bilo dobro da ima agendu 2025. Okupljanje je trebalo je pokazati i želju da se Savjet ‘opere’ od optužbi koje su došle od strane premijerke i Vlade koji su sudjelovanje u predsjednikovom Savjetu nazvali zabijanjem noža u leđa Vladi. Naime već i samo imenovanje Savjeta izazvalo je neugodne reakcije Vlade, zbog čega je i Josipović  rekao da to nije skup tajkuna, već društveno odgovornih osoba, a Emil Tedeschi, predsjednik Atlantic grupe naglasio je da Savjet nije nikakva opozicija Vladi.

– Ne treba politizirati ovo tijelo, sastav je raznolik i zastupljene su različite škole mišljenja, a ne radi se ni o tijelu za pritisak na Vladu. U Savjetu će pojedinci reći svoje mišljenje, a na predsjedniku je da izabere. Poduzetnicima nije potrebno da preko predsjednika pritišću Vladu, jer preko HUP-a i GSV-a sudjeluju u sustavu – rekao je Tedeschi.

Komentara 34

OB
-obrisani-
17:33 29.03.2010.

Pa ti isti daju otkaze radnicima, a onda raspravljaju o nezaposlenosti.Mlatimudansko tijelo.

00
0001
20:44 29.03.2010.

Mene kao jednog od financijera svakojakih predsjednikovih savjetnika zanima koju odluku ovaj savjet može prenijeti u praksu!? Sve je ovo predstava za narod na račun naroda.

NE
neni
17:18 29.03.2010.

Mene više uopće ne zanima tko je ćije \"tijelo\" , tko je s kim sjedio , tko ima kakv prijedlog,kakvi su im planovi, tko radi pritisak i na koga , dal\' su u igri Milanovićeve PREPONE ili Jadrankin BROŠ.. Samoo me zanimaju KONKRETNI POTEZI I REZULTATI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije