Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam Holiday World u Pragu

Hrvatskoj srebrna medalja za koncept i izgled štanda

Hrvatska turistička zajednica
Hrvatska turistička zajednica
25.02.2019.
u 12:50

Češka za hrvatski turizam predstavlja važno tržište na kojem se naša zemlja nalazi među najpopularnijim destinacijama, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Štand Hrvatske turističke zajednice osvojio je srebrnu medalju za najljepši štand i ukupni dojam nastupa na sajmu Holiday World, koji se održao u Pragu. Na sajmu je potvrđen snažan interes čeških turoperatora i turističkih agencija za hrvatsku turističku ponudu.

Direktor Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravko Miholić tom se prilikom susreo s ključnim strateškim partnerima s kojima je razgovarao o dosadašnjoj suradnji, budućim projektima i mogućnostima razvoja novih inicijativa u cilju zadržavanja pozitivnih trendova s ovog tradicionalno snažnog tržišta za Hrvatsku, koje drži visoko peto mjesto top tržišta s ostvarenih gotovo 800.000 dolazaka i 5,5 milijuna noćenja.

"Češka za hrvatski turizam predstavlja važno tržište na kojem se naša zemlja nalazi među najpopularnijim destinacijama. Veseli nas što je Hrvatska među češkim turistima i dalje destinacija broj jedan za ljetni odmor, a pozitivnim trendovima će svakako doprinijeti i nova zračna linija Ryanaira koja će od travnja povezivati Prag i Zadar. Dobre trendove potvrđuje i sve bolja prodaja first minute aranžmana koja je iz godine u godinu sve intenzivnija", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako slijede brojne marketinške i PR aktivnosti koje će se u nadolazećem razdoblju provesti na ovom tržištu.

Foto: Hrvatska turistička zajednica

"Sajam Holiday World u Pragu bio je izvrsna prilika za susrete s partnerima koji u sklopu svojih ponuda već tradicionalno nude i brojne hrvatske destinacije. Upravo smo s njima dogovarali nove oblike promocije hrvatske ponude, posebice u razdobljima pred i posezone s fokusom na aktivni odmor. Također, izuzetno nas veseli što su organizatori sajma prepoznali naš trud i ulaganja u promociju na češkom tržištu dodijelivši nam srebrnu medalju za izgled štanda i ukupni dojam nastupa", poručio je Miholić.

Štand je obišla i Veleposlanica Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ljiljana Pancirov, kojoj je to ujedno bio i prvi javni nastup u Češkoj nakon stupanja na dužnost. Dodajmo kako se u sklopu hrvatskog štanda kao suizlagač predstavio i Nacionalni park Paklenica, dok se Nacionalni park Krka predstavljao samostalno jer su češki gosti tradicionalni posjetitelji hrvatskih zaštićenih područja.

Sajam Holiday World je najvažniji međunarodni sajam u Češkoj i ujedno najveći događaj te vrste u srednjoj Europi. Na sajmu tradicionalno sudjeluje više od 600 izlagača, uključujući 25 turističkih zajednica iz više od 40 zemalja svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije