Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN EU

Hrvatskoj do 2011. godine 1,3 milijarde kuna za projekte

sjednica
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
04.05.2010.
u 16:16

Na sjednici bili predstavnici izaslanstva EU, te španjolskog, austrijskog, sjevernoirskog i britanskog veleposlanstva u RH

Karlovac je poznat po slikaru Vjekoslavu Karasu, koji nije potpisivao svoja djela kad nije bio zadovoljan učinjenim. To je simbolično i za EU, zajednicu ljudi koja dijeli iste vrijednosti i koja se neprestano razvija da bi postojeće i nove članice uživale u dobrobitima, gospodarskom razvoju i miru, rekao je David Hudson, zamjenik šefa delegacije EU u Hrvatskoj, na svečanoj sjednici Savjeta za europske integracije Karlovačke županije. Na sjednici su bili i predstavnici veleposlanstva Španjolske, Austrije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva regionalnog razvoja.

– Komisija EU osigurala je za Hrvatsku do 2011. godine 1,3 milijarde eura za različite projekte, od gospodarskih, poljoprivrednih, do infrastrukturnih, a veliki dio tog ‘kolača’ uzela je i Karlovačka županija za razvoj svojih gradova i općina – rekao je Tomislav Belovari, načelnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU u Hrvatskoj.

Uz tjedan EU, danas su u ogulinskoj Gimnaziji održani prezentacija o europskim integracijama i kviz, a isto će se sutra odvijati u Srednjoj školi Duga Resa. Sutra je i Dan otvorenih vrata Obrtničkog centra u Karlovcu. U petak će učenici Srednje škole Slunj slušati predavanje o EU, a Atelje Janja Gora u Plaškom ima Dan otvorenih vrata, radionicu i izložbu djela međunarodne likovne kolonije. U subotu, 8. svibnja, građani će moći dobiti EU promotivne materijale na štandovima na karlovačkom Korzu i u Ogulinu na Trgu hrvatskih rodoljuba. U Karlovcu je u tijeku ciklus španjolskih filmova, a u nedjelju radionice na temu “Živjeti s parkom”. U Ogulinu se održava dječja kazališna predstava “Djevojčica i roda” u Dječjem vrtiću Bistrac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije