Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važan iskorak

Hrvatski PharmaS preuzeo većinski udio i upravljanje u španjolskoj farmaceutskoj kompaniji Mabo

Foto: PharmaS
1/2
11.09.2023.
u 18:55

PharmaS posluje od 2008. godine, sjedište mu je u Hrvatskoj, a zaposlenike ima u sedam zemalja. PharmaS danas ima ukupno više od 200 registriranih generičkih lijekova, te je prepoznat i po dodacima prehrani farmaceutske kvalitete.

Početkom rujna hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u španjolskoj Mabo Farmi sa sjedištem u Madridu te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, priopćili su iz PharnaS-a.. Mabo Farma najbrže je rastuća generička kompanija u Španjolskoj čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova (OTC) te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura uz više od 70 zaposlenih.

Jedna od glavnih snaga Mabo farme je i iznimno dobro poznavanje španjolskog tržišta te široka prodajna mreža s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući čak i Baleare i Tenerife. Ovom međunarodnom akvizicijom, osim što širi svoj portfelj i potvrđuje se kao jedna od najjačih domaćih farmaceutskih kompanija, PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni.

- Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani. Našim zaposlenicima pak ovo je prilika za stjecanje važnog međunarodnog iskustva.

POVEZANI ČLANCI:

Ono što nas posebno veseli jest da ćemo uskoro vidjeti hrvatske proizvode na policama diljem Španjolske. Također, ovime pokazujemo snagu i stratešku važnost ukupne farmaceutske industrije u RH, koja više od 70% svojih prihoda ostvaruje kroz izvoz u 60-tak zemalja svijeta -  rekao je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

PharmaS posluje od 2008. godine, sjedište mu je u Hrvatskoj, a zaposlenike ima u sedam zemalja. PharmaS danas ima ukupno više od 200 registriranih generičkih lijekova, te je prepoznat i po dodacima prehrani farmaceutske kvalitete, uključujući Dietpharm kao i mnogim drugim uspješnim brandovima (Multivita, ProBalans, Dormirin, UriRoyal, Pro Beta Glukan, Hartikol, Femipause, Floriotic, Diarino i PrenataS).

>> VIDEO Ljudi pitaju za cijenu i odu: Zbog poskupljenja povrća odustaje se i od zimnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije