Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasite nekome život

Hrvatski Crveni križ apelira na građane: Donirajte krv, zalihe su niske

Crveni križ Vodice organizirao  je akciju darivanja krvi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
02.12.2020.
u 14:49

Informacije o akcijama darivanja krvi građani mogu potražiti u najbližem društvu Crvenoga križa.

Hrvatski Crveni križ (HCK) uputio je u srijedu apel građanima da se ako mogu odazovu akcijama darivanja krvi s obzirom da su prema podacima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, zalihe krvi trenutačno niske.

"Povećane su potrebe za svim negativnim krvnim grupama kao i potrebe za A pozitivnom grupom.  Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije", ističu u HCK-u.

Navode kako se unatoč situaciji u kojoj se nalazimo akcije dobrovoljnog davanja krvi Hrvatskog Crvenog križa odvijaju redovno, ali prema strogo preporučenim epidemiološkim mjerama kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom i omogućila potpuna sigurnost darivateljima i djelatnicima.

HCK moli sve darivatelje krvi da se odazovu organiziranim akcijama davanja krvi te da tako nekome spase život ili pomognu ozdravljenju.

Informacije o akcijama darivanja krvi građani mogu potražiti u najbližem društvu Crvenoga križa.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:44 02.12.2020.

Evo ja jučer donirao,..i to 109.put!⛑

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije