Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatski apsurdi: Nemate naljepnicu? Kazna pola milijuna kuna!

Naslovnica
30.01.2019.
u 00:05

Poticaji za poljoprivredu veći nego ikad, a proizvodnja sve manja...

Lista naljepnica koje u svom objektu mora imati svaka trgovina ili ugostiteljski objekt poprilično je duga, a kazne za poduzetnike su astronomske. Nužno je imati naljepnicu za fiskalizaciju, a kazna, ako je nemate ili imate staru verziju, može biti i do pola milijuna kuna. Uz nju nužno je imati i naljepnicu o obvezi uzimanja računa. Nije dovoljno imati vatrogasni aparat u objektu, već i naljepnicu kojom se označava mjesto za vatrogasni aparat koja se uglavnom smješta iznad samog aparata. Kazna, ako nema te obavijesti, kreće se od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

U ugostiteljskim su objektima nužne i oznake o dozvoljenom ili zabranjenom pušenju, a čak i ako ih imate, ali su oštećene, može se naplatiti paprena kazna. Apsurd o naljepnicama nastavlja se i kod zaštite potrošača. Tako je od 2016. godine u povijest otišla knjiga žalbe, međutim trgovac, a to je svaki obrtnik ili poduzetnik koji prodaje neku robu ili uslugu, mora istaknuti obavijest o načinu podnošenja prigovora. Ponovno se zahtijeva još jedna obavezna naljepnica u objektu, a zbog nepostojanje takve obavijesti određena je kazna od pet do petnaest tisuća kuna. No tu naljepnicama nije kraj pa tako objekt mora naglasiti da se prostor snima i, naravno, staviti naljepnicu kao upozorenje o tim aktivnostima.     

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju.

Donosimo i sljedeće teme: 

>>Milanovićev uvjet: Kandidirat će se za predsjednika ako se ljevica ujedini?

>>Dar: AUTOSTYLE magazin na 68 stranica

>>Europski sud odbio Šimunića: Sloboda govora ne odnosi se na ustaški pozdrav

>>Nives Ivanković: Moj lik nije temeljen na Kolindi Grabar-Kitarović, više “baca” na Hillary

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Asterix
Asterix
01:56 30.01.2019.

Uvesti naljepnicu uhljeb.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
03:05 30.01.2019.

Hrvatske plaće a Švicarske kazne, zbogom pameti.

GO
GorenjeHiSense
23:33 29.01.2019.

Svitski sam covik. Nedugo toga bia sam u svedskoj. Tamo nema nikakve prisile da uzmes racun. Nije bas ekolosko ni savremeno imat taj komadic papira. Tamo ti izdaju racun ako ti zatrasis. Ako ne sve je zabiljezeno u serveru porezne i kompu trgovine. Eto, to je par koraka ispred nas....ali mi u niskom startu za sprini...ali kontra razvijenoj EU. Ipak smo na balkanu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije