Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalet vlaka
Povratak na članak

Hrvatske željeznice: Pregled pruge bio je istog dana

Smatra se da je odron kamenja kriv za nesreću, a HŽ tvrdi da se dovoljno novaca izdvaja za održavanje pruga, iako sindikat tvrdi suprotno.

Komentari 6

MI
miso
16:54 08.04.2011.

Kaže direktor HŽ-a: Pruga je prekontrolirana jučer popodne i nije bilo nepravilnosti. Za nesreću je kriv odron! O, Bože, zar nije kriv kamen koji se odronuo?

VL
Avatar netstoper
netstoper
16:57 08.04.2011.

Odron zidanog \"ručnog rada\" nestručnjaka i nedovoljne kontrole slabosti zida... Pitam se tko je radio projekt bočnih zidova ispred tunela i tko ga je gradio,te za koji novac... Bojim se da je odgovor sličan kao i u nesreći \"nagibnog\"...

VL
OB
-obrisani-
19:04 08.04.2011.

za odron kamenja kriv je potres u japanu i novom vinodolskom....djeca u srednjim školama strukovnog smjera uče da se poslije zimskih smrzavica detaljno moraju pregledati sve usjekline koje su načinjene za saobraćaj...ovdje to nisu učinili i neka trubentaju što žele

VL
Avatar Romano37
Romano37
19:40 08.04.2011.

Još jedno nestručno i neuko opravdanje ministra Kalmete, vezano za ovaj udes.Pored pružnog ustroja i kompozicije vlaka, za sigurnost u prometu mora se osigurati (održavati) čitav profil, kojim se vlak kreče Ovaj usjek na prilazu tunelu izgrađen je prije 120 godina, nije zasigurno doživio nikakovu obnovu desetlječima,.jer samo djelomičan pogled na video zapis ovog, kamenom obloženog usjeka, pokazuje njegovu prijetnju urušavanjem Bilo je pitanje trenutka, kada će se zlo dogoditi. Sve to govori o umnom domašaju našeg ministra, te njegovih stručnjaka HŽ-a, koji nas kontinuirano vozaju svim mogučim nesigurnim profilima usjeka duž cijele Hrvatske.

VL
Avatar netstoper
netstoper
20:43 08.04.2011.

Da je bio putnički vlak i više ljudskih žrtava,neki bi ljudi davali ostavke,ovako sumnjam...ipak,još je \"hrpa\" ovakvih mjesta na stogodišnjoj pruzi, pitam se samo, tko je slijedeći...?

VL
ĐP
đpucar
08:47 09.04.2011.

Sućut obitelji i Vi novinari možete li provjeriti: koliko ima izvanredni događja na Hž u posljednjih pet godina u odnosu na količinu prevezene robe i putnika, kolika je šteta učinjena, tko je odgovoran za iste, dali je itko odgovarao na HŽ za učinjenu štetu. Zatim koliko se sporova vodi na sudu i koliko odštete je HŽ isplatio oštećenim osobama, tko je odgovoran za sigurnost prometa i koja su poboljšanja u poslijednji 5 godina. Postoji Zakon o sigurnosti u Željezničkom prometu koji ima kaznene odredbe dali ima tko kažnjen i tko kažnjava po zakonu. To nas porezne obveznike interesira jer mi to sve plaćamo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.