Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! donosi

Hrvatske rezerve formu za Brazil bruse na klupi

Eduardo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
27.12.2013.
u 22:00

Pola godine prije početka Svjetskog prvenstva Niko Kovač ima razloga za brigu jer sedmorica nogometaša koja su sudjelovala u kvalifikacijama imaju malu ili nikakvu minutažu.

Hrvatski izbornik ostao je bez startnog stopera nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva, a igrača koji konkurira zamijeniti Joea Šimunića, Domagoja Vidu, ove jeseni trener kijevskog Dinama Oleg Blohin slabo koristi, donosi Max!

Vida mu je, doduše, uvijek pri ruci, u kadru je, ali nikako da se stabilizira u najboljih 11, iako je Dinamo izgubio samo jednu od devet utakmica koje je Donjomiholjčanin počeo od prve minute. Skupo plaćeni Dragović i produkt nogometne škole kluba iz Kijeva Hačeridi zasad su u prednosti, dok se hrvatski nogometaš za mjesto desnog beka “tuče” s dokapetanom Gusevom i Brazilcem Silvom.

Eduardo spremio kofere

Ipak, i u takvoj konkurenciji upisao je nastup u 13 utakmica ove jeseni. U jednu ruku solidno, ali i neočekivano malo s obzirom na to da je proljetos, po dolasku s Maksimira, bio nezamjenjiv u Blohinovim planovima.

Vida je, međutim, još i najmanja Kovačeva briga. U odnosu na druge vatrene s manjom minutažom, on je još i standardan.

Eduardo da Silva strpljivo čeka kraj ugovora u Donjecku. I za njega i za reprezentaciju bilo bi najbolje da već ove zime potraži novu sredinu. Skupio je, istina, 15 nastupa ove jeseni, ali u čak devet utakmica je ulazio s klupe, a jednu je odigrao 90 minuta. Pritom, u Ligi prvaka, iako je na svih šest utakmica bio u zapisniku, dobio je samo 16 minuta. Pa je opet uspio maksimalno iskoristiti minutažu, zabio je četiri gola. Ugovor mu istječe na ljeto, spekulira se da bi već u siječnju mogao promijeniti sredinu i zaputiti se u Italiju.

“Bilo bi lijepo zaigrati u Interu, ali još ništa ne znam. Imam ugovor do lipnja. Golovi u Italiji puno jače odzvanjaju nego u Ukrajini”, potvrdio je Eduardo spekulacije.

No Inter nije jedini, spominje se mogućnost Eduardova povratka u Premiership, pa i odlaska u Bundesligu. Hrvatski napadač ove će zime biti zanimljiv mnogima.

I tu, s Vidom i Eduardom te Iličevićem, koji je dobar dio sezone propustio zbog ozljede, završava popis onih reprezentativaca sa slabijom minutažom čiji se nastupi broje u utakmicama, jer ima i onih koji će svoj učinak ove jeseni mjeriti u minutama! A s takvim će se brojkama teško naći među 23 putnika u Brazil.

Spas u posudbama

Hrvatska nada godine Ante Rebić u reprezentaciju je ušao za ere Igora Štimca, Niko Kovač računao je na stasitog Imoćanina i u doigravanju protiv Islanda, no on u Fiorentini, koja ga je ljetos platila pet milijuna eura, dobiva priliku na kapaljku. Samo 82 minute cijele jeseni. Za reprezentaciju je, usporedbe radi, odigrao 63 minute u dvomeču s Islandom i prijateljskom ogledu s Lihtenštajnom. Srećom, pronađena je formula po kojoj Rebić neće izgubiti i proljeće, a pripreme za Svjetsko prvenstvo dočekat će u natjecateljskom ritmu. Ići će na zimu Serie B, u Navaru koja se bori za drugoligaški opstanak.

U ništa boljoj situaciji u Napoliju nije ni Josip Radošević. Ukupno je 13 minuta u svim natjecanjima dobio kod Rafe Beniteza, a još 13 utakmica je odgledao s klupe. I on će ove zime promijeniti sredinu. Izgledna opcija je posudba do kraja sezone u Avellino, trećeplasiranu momčad Serie B, no u igri je i moskovski CSKA.

Mladena Petrića u kadru reprezentacije nema još od veljače i utakmice s Južnom Korejom u kojoj je i zabio gol. Potpisao je za West Ham sa željom da se nametne i pronađe mjesto među putnicima u Brazil, ali prije nove ozljede stigao je odigrati samo 113 minuta za novu momčad.

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:19 28.12.2013.

ne znam zašto netko gleda na Jelavića, kalinića kao reprezentativni kapacitet....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije