Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Hrvatska za Amerikance u top pet zemalja

Dubrovnik: Gradska plaža Banje uvijek je prepuna turista
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
28.01.2019.
u 08:32

Lani je Hrvatsku posjetilo nešto više od 580.000 američkih turista, koji su ostvarili 1,6 milijuna noćenja

Hrvatska je Amerikancima, uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju, na popisu najtraženijih destinacija u 2019., pokazalo je istraživanje američke putničke agencije za luksuzna putovanja Affluent Traveler Collection.

Istraživanja Udruženja američkih turoperatora, pak, pokazuju da je naša zemlja, uz Island, Kambodžu, Kolumbiju, Vijetnam, Portugal, Butan, Boliviju, Burmu i Etiopiju, na popisu najbrže rastućih destinacija. Ovo su samo neke od dobrih vijesti koje stižu iz SAD-a, gdje je jučer završio sajam New York Times Travel Show.

– Partneri nas uvjeravaju da možemo očekivati još jednu odličnu godinu. Turistički promet s tržišta SAD-a u ovoj bi godini mogao rasti po stopi od 15 do 20 posto – kaže Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

Lani je, inače, Hrvatsku posjetilo nešto više od 580.000 američkih turista, koji su ostvarili 1,6 milijuna noćenja. Rast prema 2017. bio je 22 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Pogledajte video adventa u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 3

DR
Drmiha
16:37 28.01.2019.

Hrvatska je cijelom svjetu prelijepa, samo nazalost sto ima puno oni u domovini kojima je odbojna i pljuju po svojoj zemlji

SQ
squalus
10:33 28.01.2019.

Ma naravno, kako da ne. Mislim da treba otvoriti nekoliko ureda HTZ-a u SAD-u, kako bi mogli servisirati toliku navalu Amera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije