Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest za turizam

Hrvatska Švicarcima i dalje na popisu sigurnih zemalja

Turisti uživaju u ljepotama Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
19.08.2020.
u 15:33

Samo u kolovozu švicarski su turisti kod nas ostvarili približno 140.000 noćenja što je 82 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju

Za razliku od Italije i Austrije, koje su posljednjih dana pooštrile režim za svoje građane koji se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj, švicarske vlasti Hrvatsku i dalje, u svjetlu prijetnje COVID-a 19,. smatraju sigurnom zemljom. Naša je zemlja, naime, u Švicarskoj uvrštena na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja,javlja Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji koji pokriva i švicarsko tržište. Švicarsko ministarstvo zdravstva, naime,  ažuriralo je listu rizičnih zemalja pa se tako od 18. kolovoza na toj listi nalaze Albanija, Andora, Aruba, Belgija, Belize, Färòer, Gibraltar, Guam, Indija, Malta, Monako, Namibia te Španjolska uključujući Baleare.

- Uvrštenje Hrvatske na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja na tržištu Švicarske potvrda je kako smo u pojedinim državama i dalje percipirani kao stabilna i sigurna turistička destinacija. Međutim, na konačne odluke zemalja, osim epidemiološke situacije, utječu i gospodarsko-ekonomski interesi svake pojedine zemlje - ocjenjuje direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši da je daljnje pridržavanje mjera nužno kako bi i tijekom rujna te posezone uspješno realizirali turistički promet s inozemnih tržišta.

Inače, prema podacima sustava eVisitor, Švicarci su u  Hrvatskoj tijekom kolovoza  kolovoza ostvarili približno 140.000 noćenja što je 82 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. Od početka godine, pak, švicarski su gosti kod nas ostvarili oko 510.000 noćenja što je 55 posto lanjskog rezultata. Najviše noćenja švicarski su turisti ostvarili u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.   

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
17:26 19.08.2020.

Austrijanci se sami zeznuli! Sad nam nije vise u planu most priko slovanije do austrije, vec cemo ga produzit do svicarske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije