Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT MATIJEVIĆ:

'Hrvatska šuti, a kćer su mi odveli ilegalno'

Robert Matijević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
02.07.2014.
u 07:44

Prije dvije godine Sabor je naložio MVP-u da pošalje diplomatsku notu Srbiji, a MUP-u i DORH-u da istraži slučaj. Ništa nisu napravili

Robert Matijević jučer je počeo mirni prosvjed pred veleposlanstvom Republike Srbije u Zagrebu, a danas će pred zgradu Vlade. Upozorava na nefunkcioniranje pravne države u slučaju svoje borbe za skrbništvo nad djetetom koje je njegova bivša supruga bez njegova znanja odvela u Srbiju. Kada je s kćeri napustila Zagreb 2010., optuživši Matijevića za zlostavljanje, veleposlanstvo je djetetu izradilo putovnicu bez očeva znanja.

– Ambasada je izdala putovnicu djetetu rođenom u Zagrebu koje tada nije uopće bilo državljanin Republike Srbije, što je legalizacija trgovine ljudima. Prije dvije godine Sabor RH naložio je Ministarstvu vanjskih poslova da pošalje diplomatsku notu Srbiji, a MUP-u i DORH-u da istraži slučaj. Ništa se nije dogodilo, nijednu instituciju u Hrvatskoj ne zanima krijumčarenje građana RH preko granice uz pomoć ambasade na tlu RH. Zar je to pravna država?! – kaže Matijević, koji je jučer očekivao da će netko iz veleposlanstva razgovarati s njim, no nije.

Sud u Srbiji već je triput odlučio da se dijete vrati u Hrvatsku dok se ne okonča razvod braka i ne donese odluka o skrbništvu. Posljednja zakazana primopredaja djeteta dovela je do masovnog prosvjeda u Ljigu, gradiću u kojem Nataša Matijević živi s njihovom kćeri.

>> Blic: Srpska vlada neće dozvoliti da se Rea odvede u Hrvatsku

Komentara 27

DI
dinko
08:44 02.07.2014.

Sada bi ga naš premijer Zokislav utješio rječima da zna kako je njemu, jer je lani zametnuo poštansku marku i nije ju mogao naći!

Avatar Vuglec
Vuglec
08:46 02.07.2014.

Centri za socijalnu skrb i sudovi u Hrvatskoj su mjesta gdje se razbijaju hrvatske obitelji, te šikaniraju djeca i očevi!

Avatar MENSA
MENSA
08:23 02.07.2014.

Čovjek je potpuno u pravu i funkcioniranje "države" je jednostavno ....sramotno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije