Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska poželjna destinacija: Igor i Ida u Zagreb dovode digitalne nomade

Home office apartmani
13.12.2023.
u 15:57

Digitalni nomadi sve su poželjniji, a sada imaju gdje i odsjesti u Hrvatskoj

Digitalni nomadi simbol su moderne radne snage, posebice istaknuti tijekom pandemijskog razdoblja. Ova generacija zaposlenika revolucionirala je pojam rada, ne vezujući se za tradicionalne uredske prostore. Njihov pristup radu karakterizira sloboda i fleksibilnost, gdje su fizičke granice ureda zamijenjene virtualnim prostorom. Godišnje promjene i nekoliko zemalja u kojima borave i obavljaju svoj posao, a Hrvatska se sve više penje na ljestvici poželjnih destinacija za digitalne nomade.

Igor Kovačić i Ida Serdar, vlasnici su dva apartmana koja su u potpunosti prilagođena potrebama, ali i specifičnim zahtjevima digitalnih nomada.

Zahtjevi koje digitalni nomadi obično obuhvaćaju niz elemenata koji su ključni za njihov efikasni rad. Prije svega, oni traže brzu i pouzdanu internetsku vezu koja je neophodna za obavljanje njihovih svakodnevnih poslovnih zadataka. Osim toga, bitno je da imaju pristup kvalitetnim monitorima koji će im olakšati rad, kao i dobro dizajniranim stolovima koji se mogu podešavati po visini” – objasnio je Igor.

S titulom „superdomaćina” na Airbnb-u Igor i Ida svojim korisnicima nude i nekoliko dodatnih pogodnosti. To uključuje karticu za lokalnu teretanu, te mobilni telefon s neograničenom internetskom opcijom. Ovaj telefon mogu koristiti za različite svrhe, poput naručivanja hrane, korištenja navigacije ili čak dijeljenja internetske veze s drugim uređajima.

Do sada nisu imali neugodnih iskustava s digitalnim nomadima koji su odsjeli u njihovim Home office apartmanima, a najviše ih je bilo upravo iz Amerike.

Dodatni razlog zbog kojeg je Hrvatska visoko rangirana na popisu željenih destinacija za ovu radnu snagu je njezin pravni okvir. Viza za digitalne nomade u Hrvatskoj izdaje se na period od jedne godine. Nakon toga potrebna je pauza od šest mjeseci prije nego što se može ponovno aplicirati. Za odobrenje vize potrebno je priložiti niz dokumenata, uključujući dokaz o namjeni, poput ugovora s inozemnim poslodavcem ili dokaza o vlastitoj tvrtki registriranoj izvan Hrvatske, iz čega je jasno da se poslovanje odvija online.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije