Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE NAVEDENO U OGLASIMA

Hrvatska pošta traži više od 100 poštara, poznato koju bi plaću trebali dobiti

Poštar
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
14.06.2023.
u 22:52

Mnogi radnici odlaze zbog niskih plaća te je njihova mjesta teško popuniti, a sindikat upozorava kako je takva situacija dugoročno neodrživa

Hrvatska pošta trenutno traži 134 radnika, od čega 108 poštarica ili poštara za običnu ili ekspresnu dostavu. Poštari se traže na području cijele Hrvatske, uglavnom na neodređeno. Za to vrijeme, okupljeni oko sindikata ovih dana traže veće plaće. 

U HP-u je prošle godine bilo zaposleno oko 8720 radnika, odnosno oko 200 manje nego godinu ranije. Mnogi radnici odlaze zbog niskih plaća te je njihova mjesta teško popuniti, a sindikat upozorava kako je takva situacija dugoročno neodrživa.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska pošta u oglasima ne navodi koja plaća očekuje potencijalne buduće zaposlenike, no Danica piše kako je prosječna plaća poštara dostavljača s uključenim bonusima za ostvarenje učinka oko 700 eura neto mjesečno. Naime, prosječna neto plaća svih zaposlenih u Hrvatskoj pošti iznosi oko 930 eura.

Osim plaća, poštarima na terenu čest su problem ozljede na radu. Tako je, primjerice, prošle godine evidentirano oko 270 ozljeda. Ozljede su nastale na radnom procesu, na putu na posao, 18 poštara ugrizao je pas, a 61 osoba ozlijeđena je u razbojničkom napadu.

VIDEO Druga od ukupno šest brodica Hitne usidrena u Zadru: 'Možemo biti ponosni na naša postignuća'

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Make my day
Make my day
23:23 14.06.2023.

Fale vam radnici?!? Platite ih više, pa će ih biti!!!

NI
NikolaBee
00:35 15.06.2023.

700 € je sramotno mala plaća za taj posao.

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
06:07 15.06.2023.

Nek vam mama radi za 700€!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije