Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pusić u posjetu

'Hrvatska je vrlo poznata u Kolumbiji, pogotovo sportaši'

Foto: MVPEI
1/2
26.02.2015.
u 10:47

Pusić je naglasila kako se vrlo skoro očekuje potpisivanje nekoliko bilateralnih ugovora koji će omogućiti lakše poslovanje hrvatskim i kolumbijskim tvrtkama

U nastavku službenog posjeta Kolumbiji, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se s kolumbijskim ministrom obrane Juanom Carlosom Pinzónom Buenom s kojim je razgovarala o potencijalnoj suradnji na području vojno-obrambene industrije, razminiranja te brodogradnje (izgradnja patrolnih brodova).

Pusić je naglasila kako se vrlo skoro očekuje potpisivanje nekoliko bilateralnih ugovora koji će omogućiti lakše poslovanje hrvatskim i kolumbijskim tvrtkama, ali i ugovora vezanih za hrvatsko članstvo u EU, čime će se zasigurno pojačati bilateralna suradnja. Ministar obrane istaknuo je kako je Hrvatska vrlo poznata u Kolumbiji pogotovo, hrvatski sportaši.

 – Interesira nas vaša priča, kako ste prošli rat, zatim postkonfliktnu tranziciju i onda krenuli dalje, što i nama daje nadu – rekao je ministar Buena. Kazao je kako su mirovni pregovori koji su upravo u tijeku promijenili odnos snaga, što daje nadu da bi mogli krenuti naprijed te dodao da "Kolumbiju zanima vaše veliko iskustvo tranzicijskog pravosuđa".

>> Kolumbijska policija zaplijenila 3,3 tone kokaina

Komentara 5

JA
ja123pao
11:04 26.02.2015.

'Hrvatska je vrlo poznata u Kolumbiji, pogotovo sportaši' ------------------------------------------------------------------------------------ i po mulama. (osobama koje prenose drogu)

KN
knezica
11:05 26.02.2015.

Vidi kokoši na kraju kolone... Da li ovi u Kolumbiji znaju ko si ti i šta si ti?

DU
Deleted user
12:20 26.02.2015.

Jel se baba nakrkala koke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije