Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasmussen

''Hrvatska je primjer što se može postići napornim radom''

Milanović i Rasmussen (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/11
06.07.2012.
u 13:47

Premijer Milanović i glavni tajnik NATO-a Rasmussen na sastanku u Banskim dvorima raspravljali su o hrvatskom vojnom angažmanu u Afganistanu, perspektivama NATO-saveza i političkoj situaciji u regiji

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastao se s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom u Banskim dvorima.

Premijer i čelnik NATO-a raspravljali su o hrvatskom vojnom angažmanu u Afganistanu, perspektivama NATO-saveza, a dotakli su se političke situacije u regiji i perspektivama članstva susjednih zemalja u regiji.

– To su sve stvari koje imaju značaja za našu sigurnost, za poslovnu perspektivu u regiji, drugim riječima za širenje demokracije, stabilnosti i predvidivosti – rekao  je Milanović te naglasio kako mu je osobita čast ugostiti glavnog tajnika NATO-a.

Rasmussen je zahvalio na predanosti hrvatskih vojnika u Afganistanu, a posebno je naglasio njezinu ključnu ulogu u treniranju afganistanske vojne policije.

– Hrvatska je primjer što se sve može postići predanošću i napornim radom, nadam se da će inspirirati ostale zemlje u regiji da pokažu predanost reformama i pomirenju – dodao je Rasmussen osvrnuvši se na perspektivu u regiji.

 

Komentara 15

MO
modovisisajteMaraschino
17:08 06.07.2012.

mislim da u naslovu fali slovo "k"

DU
Deleted user
14:01 06.07.2012.

Pa ne znam baš odnosno kako vele istočni susjedi: Bogati daju volove, a siromašni sinove! I da je neki tako XXL uspjeh što naše pješaštvo ima ophodnje po gudurama, za tuđe interese i naš novac. OK, razumijem mnoge koji se odvaže jer je to jedini način da se dočepaju dnevnice par desetaka eura i da si onda kasnije kod kuće urede neki od bitnijih problema u životu, kao što su renoviranje kuće, auto ili slično. Ali, da nas Hrvate toliko hvale što de facto šaljemo topovsko meso tamo - e tu nešto smrdi nadaleko...

SO
sotokuco
16:43 06.07.2012.

Sve mi se čini da je to postignuće više plod uvlačenja i davanja guz*, nego plod napornog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije