Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlada poduzetnica

Hrvatska inovatorica Josipa Majić na summitu s Obamom

Josipa Majić kod Obame
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.07.2015.
u 18:35

Josipa Majić je poduzetnica-inovatorica, koja je s Anom Buricom osnovala tvrtku koja ima zaposlenike u Zagrebu i Londonu, a koja je osmislila projket Teddy the Guardian

Mlada hrvatska poduzetnica Josipa Majić zvijezda je ovogodišnje plenarne sjednice Globalnog poduzetničkog summita koji se održava u glavnom gradu Kenije Nairobiju.

Josipu Majić je predsjednik Barack Obama pozvao da s njim i kenijskim predsjednikom Uhurom Kenyattom otvori Globalni poduzetnički summit.

Podsjetimo, Josipa Majić je poduzetnica-inovatorica, koja je s Anom Buricom osnovala tvrtku koja ima zaposlenike u Zagrebu i Londonu, a koja je osmislila projekt Teddy the Guardian. Riječ je o medvjediću namijenjenom bolesnoj djeci jer pametna igračka prati dječje vitalne znakove pomoću senzora i zbog toga ju je odlično smjestiti u bolnicu jer mjeri otkucaje srca, tlak, saturaciju kisikom, temperaturu, a predstavljen je prošle godine na sajmu potrošačke elektronike International CES u Las Vegasu.

Medvjedić Teddy funkcionira tako da mu se na nekoliko sekundi stisne desna šapa, a aplikacija koju su osmislile djevojke odmah šalje podatke o zdravstvenom stanju na pametni telefon ili gadget. Sva učitanja su povezana s korisničkim profilom pa je tako posve jednostavno pratiti prijašnje podatke pacijenta. Elektronički dijelovi medvjedića zaštićeni su silikonom kako djeca ne bi bila u kontaktu s elektronikom, ali i zbog pranja jer je nužno da se igračka može lako dezinficirati.

 

Josipa Majić, an entrepreneur from Croatia, participated in a conversation on entrepreneurship with the US President...

Posted by U.S. Embassy Zagreb on Saturday, July 25, 2015

>>Zagrepčanke osvajaju svijet! Ovaj plišani medvjedić iz Hrvatske senzacija CES-a

Komentara 7

EL
EldersRealm
19:32 25.07.2015.

Svaka cast mladim damama!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:32 25.07.2015.

Ni jedan komentar.

KL
klasika
11:24 26.07.2015.

Bravo mala velika curo! You go girl!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije