Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao je preskup čak i IT-evcima

Hrvati više ne hrle u Dublin, smještaja nema, a život je skup

10.04.2023.
u 22:04

Hrvatski iseljenici su oprezniji i više ne hrle u Irsku kao nekoć svjesni da se, nemaju li dobar posao i osiguran smještaj, u toj zemlji, koja jest u gospodarskom usponu, mogu suočiti s nizom problema

Komentara 41

DU
Deleted user
22:54 10.04.2023.

Radje bi bio konobar u HR nego isao gore. Klima, Hrana, Prijatelji, Roditelji, kvaliteta zivota u HR neusporedivo visa nego u Irskoj. Nasi mediji neko vrijeme (po direktivi?) su radili veliku propagandu za gore, ali dana to vise ne drzi vodu.

DU
Deleted user
23:24 10.04.2023.

Super, davali kuće i imanja u Slavoniji u bescijenje da odu u obećanu zemlju. Sada kada se budu vraćali istu tu zemlju otkupljivali budu od stranaca i mešetara po višestruko većoj cijeni. A trebalo je samo malo kalkulirati prije polaska

FR
franco1
00:37 11.04.2023.

Ma skoro svi ce se vratiti jer niti si mogu priustiti kucu ili stan, a niti auto. Dogadja se ono sto se dogodilo Poljacima i baltickim drzavama nakon ulaska u EU - masovno su selili u druge EU drzave, pa se poslije vracali natrag. Nema vise poljskih vodoinstalera u Britaniji kao nekada, vratili se u svoju drzavu. Tako i nasi, sto ce konobariti i biti na bausteli u Njemackoj i Irskoj kada majstori i konobari u hrvatskoj sada zarade vise nego u Njemackoj. Sto se kvalitete zivota tice, da i ne govorim...u Slvoniji odes u vrt ili iza kuce i naberes voca i povrca koliko zelis, a u Njemackoj mjerkas mozes li kupiti one "plasticne" tresnje iz supermarketa. Daj prestanite s tom jeftinom propagandom kako je "negdje drugo" bolje. Sto ce cijeli zivot biti podstanari u tudjem i voziti se javnim prometom i druziti samo sa drugim gastarbajterima? Svi ti koji pricaju kako im je bolje ili su "uspjeli" pricaju bajke i jako dobro znaju kako su pogrijesili sto su otisli jer im je zivot nikakav, ali priznati to je tesko - jer Ego je jaka stvar, je li.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije