Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZ BEZDAN

Hrvati uhićeni na granici sa Srbijom prevozili radioaktivnu glavu gromobrana?

Reportaža o Schengenu u pograničnom području
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 10:51

Ranije danas proširila se vijest o uhićenju tri hrvatska građanina na granici sa Srbijom jer je u njihovom posjedu pronađen radioaktivni predmet

Prema navodima srpskih medija, u subotu je na graničnom prijelazu između Srbije i Hrvatske, područje grada Sombora, detektiran opasan nivo radijacije u putničkom vozilu koje je iz Srbije ulazilo u Hrvatsku.

Radioaktivne sadržaje otkrili su  postavljeni senzori na graničnom prelazu. Odmah potom su vozač i dva putnika u osobnom vozilu uhićeni.

Mediji prenose kako su uhićena trojica hrvatskih državljana nakon što su pokušali unijeti glavu gromobrana. Prema neslužbenim informacijama glava gromobrana pronađena je prilikom kontrole na graničnom prijelazu Bezdan u prtljažniku osobnog automobila.

Ubrzo po prijavi incidenta na prijelaz je stigla i dežurna ekipa iz Vinče koja je potvrdila prisustvo radioaktivnih elemenata u vozilu. Detektiran je i ozbiljan nivo zračenja u pograničnoj zoni.

VIDEO Hrvati uhićeni na granici sa Srbijom prevozili radioaktivnu glavu gromobrana?

 

Komentara 17

BS
Blue_shirt
11:21 07.03.2023.

Jeli ima netko tko poznaje materiju pa da nam u komentaru objasni čemu služe te radioaktivne gromobranske glave. Kad već novinar u tekstu to nije pojasnio.

Avatar barba_barba
barba_barba
11:25 07.03.2023.

granicu zatvoriti

LU
luminax
15:49 07.03.2023.

Marko , Dragutin i Petar .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije