Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima zabranu ulaska u zemlju od 2017.

Hrvata uhitili na granici s Njemačkom pa se iznenadili kada su vidjeli što je skrio u donje rublje

Njemačka policija
MICHELE TANTUSSI/REUTERS/PIXSELL
24.01.2024.
u 20:36

39-godišnjak mora odgovarati za pokušaj neovlaštenog ulaska u zemlju te kršenje zakona o opojnim drogama, predali carini, prenosi Fenix Magazin.

Njemačka policija prošlog je ponedjeljka u večernjim satima na graničnom prijelazu Hörbranz (BAB 96) uhvatila Hrvata. Riječ je o 39-godišnjaku kojemu je izrečena zabrana kretanja u EU i koji je  pokušao je ilegalno ući u Njemačku međugradskim autobusom.

Policija je na graničnom prijelazu pronašla oko 160 grama kokaina u njegovom donjem rublju, a dio toga bio je upakiran u prezervative. Na zahtjev državnog odvjetništva u Kemptenu priveden je istražnom sucu, a zatim mu je određen pritvor. Hrvat je  odveden u zatvor Kempten, a droga je zaplijenjena. 39-godišnjak mora odgovarati za pokušaj neovlaštenog ulaska u zemlju te kršenje zakona o opojnim drogama, predali carini, prenosi Fenix Magazin. 

Naime, ispostavilo se da Hrvat ima zabranu ulaska u zemlju od 2017. kada mu je Münchenski imigracijski ured počinitelju ukinuo pravo na slobodu kretanja u EU-u zbog kaznenih djela povezanih s drogom i deportirao ga u njegovu domovinu krajem 2018. godine. Također, okružni sud u Lingenu tražio ga je zbog kršenja Zakona o drogama, pomaganja i poticanja trgovine i posjedovanja droge.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Njemački poljoprivrednici okupili su se u Berlinu uoči prosvjeda protiv smanjenja subvencija

Komentara 3

CO
cortomaltese975
10:09 29.01.2024.

Sad odjednom migranti nisu problem kad su hrvati.

Avatar joshan
joshan
22:57 24.01.2024.

ima zabranu kretanja u EU? a protjerali ga u HR?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije