Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNO ISKUSTVO
Povratak na članak

Hrvat na Islandu: Dobio sam plaću, a onda je uslijedilo još veće iznenađenje

Otkrio je i kako se na prvu dobivenu plaću ne plaćaju porezi i druge stvari tako da radnik dobije bruto iznos.

Komentari 127

Avatar nekakav
nekakav
08:57 10.10.2017.

što nije napisao da iz te bruto plaće mora platiti porez i sva ostala davanja, koja na islandu nisu mala. 2% manja nego kod nas. čemu ovaj tekst, koga bi trebalo interesirati činjenica da je dobio prvu plaću bruto, i da na nju nije obračunat porez? u americi si sam plaćaš mirovinsko, zdravstveno, vrtiš godinu kroz razne porezne igre, pogledajte neku episodu stare serije 'roseane', pa vam bude jasnije. želi li ovaj lik reći da se na islandu ne plaća porez? otišao na piće sa društvom. super, nek veli kolko puta mjesečno odlazi i kolko potroši. uštedi? super, za naše prilike lijepa cifra, za njihove zanemarivo. i da, što radi? vadi crijeva ribama iz trbuha?

VL
DO
Donato
09:15 10.10.2017.

ja čuo da se tamo uopće ne mora raditi,samo kažeš da si iz Hrvatske i da si pripadnik manjine ili ostataka mrzitelja Hrvatske i dobiti ćeš sve moguće privilegije,koja glupi tekst,svima tamo teče med i mlijeko a non stop su po Hr portalima

VL
MI
Milan1
09:11 10.10.2017.

Hajde jos malo glupe i nerealne patetike u funkciji stimulacije odlaska mladih iz Hrvatske. Mogu Styria i Vecernji i bolje.. Fuj!!!

VL
DU
Deleted user
09:33 10.10.2017.

Da, super, krasno, bajno.. Jeste otisli van ?? Jeste.. Jel vam dobro ?? Jeste...Samo neznam koji penijalni misic nas bombardirate stalno textovima kako je auslanderima super. Sto mislite time postici ?

VL
DO
Donato
09:18 10.10.2017.

protjerani Hrvati od 45-do 90 nisu imali prilike ovako se hvaliti,da naravno kad je onda u Jugi tekao med i mlijeko,živjelo se u izobilju,drug tito napravio tvornice,sve bilo besplatno hehehe,idite van ali ne kenjajte o tome kako je tamo,sretni bili i točka

VL
Avatar Slavonija87
Slavonija87
09:07 10.10.2017.

Aleksic isto provodi propagandu kad već ne zna nuditi rješenja. Island srecom nije imao za susjede njegove sunarodnjake pa nije morao voditi ratove s njima kao Hrvati koji su desetkovani intelektualno i biološki 1945. jer je poubijano ono što vrijedi. a naselili se svakakvi ići iz drugih "bratskih" republika

VL
DU
Deleted user
10:56 10.10.2017.

to se zove frikort. Namijenjana je mladima koji prvi put u zivotu poicinju da nesto rade a u ovom slucaju i za strance koji su dosli na Island. To znaci ako ces da zaradis naprimjer samo 50000 u tijeku cijele kalendarske godine neces platiti porez. Ako tijekom te prve godine zaradis preko tog iznosa onda ces normalno platiti porez jer porez je svakako akontacija i cijeli obracun vrijedi za cijelu godinu.Taj iznos za frikort se mijenja svake godine i kao sto napisah on je namijenjen mladima koji oprvi pout pocinju nesto raditi, naprimjer dijele novine, reklame ili ce povremeno raditi u nekoj prodavnici ili sezonski sa ribom.Treba uvijek imati na umu da je placanje poreza samo akontacija i konacni obracun se vrsi negdje oko treceg mjeseca slijedece godine.Tko ima da je platio manje taj ce platiti ekstra poreza a ko je platio vise taj ce dobiti povrat poreza. Jednostavna racunica.

VL
IL
ilijan
09:18 10.10.2017.

Već sve nakon prve plaće znaš, a tek što će kasnije biti.

VL
DU
Deleted user
09:14 10.10.2017.

....Raselit nas triba, da nas manje ima...

VL
TO
tolitol
10:03 10.10.2017.

Ovo je oblik tzv. hibridnog ratovanja protiv ove zemlje. Ovoga nema ni u BiH ni u Srbiji. Apsurd je jedino time veći što su ovakvu propagandu počeli sad širiti i najviši predstavnici vlasti u ovoj zemlji. Gdje je izmjena izbornogg sustava? Kad će referendum da nas konačno počnu voditi oni koje izabiremo mi, a ne oni koje su izabrali partijski čelnici?

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:10 10.10.2017.

Opančari opet orgijaju po forumu, krasno...

VL
BR
Brontops
09:51 10.10.2017.

Island je Lijepa zemlja! Ali iz te se zemlje iseljava mnostvo ljudi, posebno u Svedsku, Dansku i Norvesku ali i Englesku.

VL
Avatar pendreck
pendreck
09:01 10.10.2017.

...dani su sve kraci, pa kad bude uskoro mrak...mrak.

VL
WI
wice
11:15 10.10.2017.

Nebih mu ja mijenja 1 mjesec života u Dalmaciji za cijeli Island da mi daju a ja da budem kralj. Da mi ovdje radìmo od jutra do mraka bili bi bogatiji i od Njemačke,šta u nekim segmentima i jesmo kaoo šta su nekretnine. Ne cijenimo ono šta imamo i bojimo se pokretanja vlastitog biznisa,svi nešto čekaju da mu država riješi ili da se zaposli preko veze na državne jasle. Ja sam imao plaču kod privatnka i po 15000 kuna,ali mi jednoga dana pukao film i otvorio sam obrt. Mogu vam samo kazati da nisam nikada ni minute požalio,sam svo gazda radim kad me volja i koliko.Samo jednom se živi a ovi šta bleju iz vana ne žive jer je to pasji život , mogu oni prodavati maglu nekome drugom.

VL
Avatar Musashi
Musashi
09:48 10.10.2017.

Netočno, svaka demokratska zemlja itekako ima svoju političku scenu, teme, život…samo kao stranca te to ne interesira niti ćeš se u taj politički život uključiti, kao sa strancem sa tobom o tome nerado će diskutirati a ako izneseš svoj političkii stav glede njihove zemlje a on im se ne sviđa, odmah te grubo opomenu da možeš ići od kuda si došao, to vam govorim iz iskustva.

VL
DU
Deleted user
10:40 10.10.2017.

Najveće iznenađenje i pozitivno iskustvo bi bilo da ovaj smrad Aleksić sjaše sa proračuna i odseli na Island čistit ribu, jer to jedino tamo može raditi s smećem od prometnog fakulteta koji je završio. Slobodno neka povede i čitavu redakciju VL, neće nam faliti jer Google Translate i Facebook objave i bez njih znamo čitati. Ali to se neće nikada dogoditi jer ovo nema nigdje na svijetu da za par sati laprdanja po saboru dobiješ tisuće eura i još gnojiš po poreznim obveznicima koji su ti to omogućili...

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:07 10.10.2017.

Već mi je i pun k***c ovih...

VL
GU
Gustirna
15:10 10.10.2017.

Cak su jugomediji i onog crnogorca u splitu pretvorili u splicanina da bi sa njime provodili jugofasisticko cetnicku oropagandu... koju nisu smjeli kada je za vrijeme jugofasiste milojice iselilo 100 tisuca hrvata...jer jugifasisti,cetnici,orjunasi i jugosloveni ne iseljavaju....i kako znadete crnogorac kojeg su njegovi mediji danima drzali na naslovnicama nije iselio...sve je to jugofasisticka udba rezirala...

VL
EN
englezac
10:49 10.10.2017.

Znali Aleksic za referendum koji su odrzali Islandjani,nek se zainteresira o tom "Referendumu" pa nek kaze sta se desilo stedisama u Islandskim bankama onih stedisa koji nisu Islandjani.

VL
LU
lunar777
10:10 10.10.2017.

Autor: Večernji indeks..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.