Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTIĆENA VRSTA

Hrvat iz Gane krijumčario kožu pitona vrijednu 900 eura

koža piton
Foto: Carina.hr
1/2
13.02.2016.
u 08:00

Carinici su u Zračnoj luci Zagreb zaplijenili kožu afričkog pitona dugu 3,3 metra koju je Hrvat krijumčario iz Gane

Carinici su u Zračnoj luci Zagreb zaplijenili kožu afričkog pitona dugu 3,3 metra koju je Hrvat krijumčario iz Gane.

Obzirom na opći izgled, dužinu, boju i sve druge značajke, carinici su posumnjali da je u pitanju koža zaštićene vrste afričkog pitona. 

Stručnom determinacijom Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, potvrđeno je da je u pitanju zaštićena vrsta afričkog pitona (Python sebae) koja se nalazi na Dodatku II, EU priloga B iz CITES konvencije. 

Vrijednost kože je procijenjena na 900 eura.

Komentara 9

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
08:01 13.02.2016.

od carinika samo kapa ostala......i njega je pojel

IB
ivan.biljan68
08:48 13.02.2016.

I sad bi vi za kožu pitona,kojeg nije dotični sigurno nije ubio,čovjeka osudili,pa pogledajte doktore i advokate što nam(sebi)rade,pa sudite.

SL
slovenc007
09:01 13.02.2016.

Odma doživotnu! Šta se tu magupira kad se zna da je puno bolja koža od krkodila! I ovo oko materijala za cipele je potrebno shvatit vrlo ozbiljno :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije