Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ohrid

HRT postaje prvi edukacijski RTV centar u regiji

hrt (1)
Patrik Macek/Pixsell
27.04.2010.
u 18:04

Među zaključcima konferencije je i osnivanje zajedničkog Odbora za obrazovanje.

Predstavnici HRT-a sudjelovali su na prvoj Panbalkanskoj konferenciji javnih radio-televizija, održanoj u Ohridu od 22. do 25. travnja 2010. Domaćin je bila Makedonska radio-televizija. Među zaključcima konferencije je i osnivanje zajedničkog Odbora za obrazovanje koji bi udovoljavao zahtjevima svih članica Odbora i sudjelovao u planiranju i provedbi procesa digitalizacije javnih radio-televizija.

Hrvatska radio-televizija je koordinator obrazovnog programa, a Edukacijski centar HRT-a bit će ujedno i prvi službeni centar za obuku u regiji te će pomoći pri uspostavljanju učinkovitije komunikacije među javnim radio-televizijama. Ujedno sve javne radio-televizije pristaju stvoriti tehničke preduvjete za rad ekipa iz radio-televizija drugih zemlja regije za boravka u zemlji domaćinu. Također je izražena spremnost za razmjenu već gotovih programa i arhive.

Javne radio-televizije pristaju i dijeliti svoje produkcijske kapacitete ako postoje projekti od uzajamnog interesa, s ciljem podizanja kvalitete i optimiziranja troškova - priopćeno je s HRT-a.

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:57 27.04.2010.

\"Panbalkanskom\" Što tamo radi Hrvatska? Mene su još u komunističkim školama učili da Hrvatska NIJE na Balkanu. Ono \"Pan\" znači da su tamo bile i Grčka, Turska, Bugarska, Srbija, Kosovo, Albanija... Čisto sumnjam pozdrav vaš zmijicamala

Avatar comparator
comparator
20:42 27.04.2010.

Aha! balkanizacija je jedino kaj je tu HRTu važno da nam može prodavati \"big bruder\"e i ostale budalaštine koji su u interesu banaliziranja stvarnosti.

Avatar karlo5
karlo5
21:29 27.04.2010.

bolje biti prvi na balkanu, nego zadnji u EU.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije