Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neistinita informacija

HRT: Kontrolor nije naplatio mjesečnu pristojbu Zakladi za slijepe

hrt
Igor Soban/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.11.2020.
u 12:15

Kontrolor HRT-a je sačinio zapisnik na temelju kojeg je utvrđeno da se radi o uređaju koji služi isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti (članak 36. stavak (2) Zakona o HRT-u te se po zapisniku neće poduzimati daljnje aktivnosti.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je u četvrtak kako njihov kontrolor nije naplatio mjesečnu pristojbu Zakladi za slijepe "Čujem, vjerujem, vidim", već je napravio zapisnik na temelju kojeg je odlučeno da se, sukladno Zakonu o HRT-u, neće poduzimati daljnje aktivnosti.

"Neistinita je informacija da je kontrolor HRT-a naplatio mjesečnu pristojbu Zakladi za slijepe. Kontrolor HRT-a je sačinio zapisnik na temelju kojeg je utvrđeno da se radi o uređaju koji služi isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti (članak 36. stavak (2) Zakona o HRT-u) te se po zapisniku neće poduzimati daljnje aktivnosti", navode s HRT-a.

Zaklada je jutros priopćila da im je u prostorije došao kontrolor HRT-a koji je zatražio da plaćaju pristojbu zbog posjedovanja računala i zvučnika, koji im trebaju zbog izrade zvučnih knjiga za slijepe.

Upravitelj Zaklade Mirko Hrkač ustvrdio je kako mu je u razgovoru s kontrolorom i kasnije s njegovim nadređenim u službi za pristojbu HRT-a bilo rečeno kako su pristojbu dužni plaćati jer uz uređaje koje posjeduju, poput računala, imaju i zvučnike.

 

Ključne riječi

Komentara 15

KO
Kokoiduhovi
11:47 19.11.2020.

Kaj se čudite? Mojoj teti koja je skroz gluha, ne daju olakšicu na pristojbu iako imaju svega 4% titlovanih emisija. I nema veze kaj ima povijest bolesti i nalaz liječnika ...Ne, treba potvrdu specijaliste da je skroz gluha. Iako imaa i invaliditet po toj osnovi. Pa ljudi...Ovo je Hrvatska, a ne razvijena i uređena europska država.

SI
sisavac
10:35 19.11.2020.

pošto hrt ne obavlja funkciju javnog servisa, javne usluge, pristojbu treba ili drastično smanjiti ili ukinuti. hrt se natječe sa komercijalom. u normalnim terminima kad bi čovjek zasjeo pred tv, znači 18-22 sata, kad bi na 4 hrt programa trebalo sve biti puno domaćeg programa, mi imamo 40% politike, 40% ideološke propagande, 10% nebitnih stvari, i niti 10% bitnih domaćih stvari. dal ijedan ministar ima primanja kao urednici hrt-a? nema. kolko zaposlenih, a kolko sati domaćeg programa? za običnu emisiju popis suradnika je duži od onog za ben hura! ionak na tv nemaš što pogledati, film, dokumentarac, koji nešto vrijedi, počinje u 23. sata. a prime time zauzeli političari! nek si iz svojeg džepa plate termin! tako jadan program kao mi ima samo još par zemalja, srbija, c gora i slovenija, čak je bosna tu otišla daleko. mađari su ionak uvijek više za svoje emisije bili, a austrijance ne trebaš ni pitati što oni puštaju. a rtv pristojba... namet koji nema smisla, posebno ne kako je zamišljen. poduzeće bi za svaki auto u kojem je radio trebalo plaćati pristojbu, nek imaju 100 automobila, što nije nešto posebno, eto ti 8.000 kuna mjesečno čistog troška. za što? umjesto da poduzeće plaća jedan jedini račun od 80 kuna (opet pitanje za što točno?). ajd, olakšajte poduzetnicima ovo. nije puno, jedna stavak u zakonu, mi ga vam napišemo, ako vaša pravna služba ne može naručiti od nekog 'advokata' to..

SO
Sobrudolf
14:04 19.11.2020.

U Njemackoj je jos gore, placa se po vlasnistvu stana ili kuce, nebitno sto u kuci ili stanu imas ili nemas, cim imas kucu ili stan, odmah ti stize pretplata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije