Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko plaća pola pristojbe HRT-u

Hrelja proziva zbog zakona 'svoje' Vlade

Silvano Hrelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.02.2017.
u 09:03

Kako je Hrelja tada, kao partner SDP-a, bio dio vlasti, ispada da sad zamjera nešto što je djelo garniture kojoj je sam pripadao

Čelnik HSU-a Silvano Hrelja spočitnuo je neki dan Vladi da tolerira diskriminacijsko ponašanje na HRT-u kada je riječ o naplati RTV pristojbe jer oni koji su postali umirovljenici nakon 12. listopada 2015. ne ostvaruju pravo na umanjen iznos mjesečne pristojbe u iznosu od 40 kuna. A ta se mjera odnosila na one umirovljenike čija je mirovina do 1500 kuna.

Iz Radmanova doba

Kada smo zatražili objašnjenje s HRT-a uz pitanje koliko umirovljenika ostvaruje pravo na umanjeni iznos RTV pristojbe, odgovoreno nam je da HRT vezano uz povlaštenu pristojbu od 40 kuna za umirovljenike s mirovinom do 1500 kuna postupa u skladu s odlukom NO HRT-a, koji je tu odluku donio uz prethodnu suglasnost Vijeća za elektroničke medije.

– Riječ je umirovljenicima koji su na dan donošenja odluke, 12. listopada 2015., evidentirani u HRT-ovoj evidenciji obveznika plaćanja mjesečne pristojbe. HRT nema podatke o broju umirovljenika koji bi mogli ostvarivati spomenuto pravo nakon navedenog datuma. Trenutačno 18.257 umirovljenika ostvaruje pravo na povlaštenu pristojbu u visini od 40 kuna – uzvratiše s HRT-a.

Naime, krajem 2015. tadašnji glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i ondašnja ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisali su odluku o povlaštenom iznosu RTV pristojbe za one koji su, tvrde na HRT-u, umirovljenički status ostvarili do 12. listopada 2015. i mirovina im nije viša od 1500 kuna.

O tome su tada izjave dali i Radman i M. Opačić, a šef HRT-ova poslovanja Boris Sruk čak je kazao da bi tom mjerom moglo biti obuhvaćeno od 60 tisuća do 100 tisuća umirovljenika te da bi to na godišnjoj razini značilo oko 30 milijuna kuna manje prihoda.

Sad pak doznajemo da je ta mjera obuhvatila oko 18.000 umirovljenika i da HRT zbog toga godišnje uprihodi oko 8,7 milijuna kuna manje. – Bilo je to čisto kupovanje umirovljeničkih glasova prije izbora 8. studenoga 2015., a HRT je u toj kupnji trebao odigrati svoju ulogu za one koji su tada bili na vlasti – kaže dobar poznavatelj prilika na HRT-u.
“Nisam znao da je taj datum”

Kako je Hrelja tada, kao koalicijski partner SDP-a, bio dio vlasti, ispada da sad zamjera nešto što je djelo političke garniture kojoj je i sam pripadao. Hrelja na to kaže: – Ja u tom dogovoru nisam sudjelovao. Nije mi poznato da je u odredbu o manjoj cijeni RTV pristojbe stavljen taj datum.

Komentara 9

BI
Binga01
09:19 05.02.2017.

" Ja u tom dogovoru nisam sudjelovao. Nije mi poznato da je u odredbu o manjoj cijeni RTV pristojbe stavljen taj datum." - Selektivna demencija kod drugova.

DH
dalibor.hren
11:39 05.02.2017.

Šutio je Hrelja dok je bio u koalicijskoj fotelji i dok je išlo "kao po loju": A sad, treba okrenuti kaput !?

MG
milerazbojnik@gmail.com
09:44 05.02.2017.

čista prevara i glupost nisam niti znao za takvo što uopšte a imam isto tako manju mirovinu od zadanog cenzusa i sad ispada da bi svaki penzić trebao tumarat po nećijim udrugama ili strankama da sazna za njihove politićke mućkalice i nešto što se kupuje ----no nije mi niti nakraj pameti da ikog išta od njih molim ili da mu se uvlaćim u ššššš pa zato niti imam kontakt s bilo ikim od njih krasj priće hrelja se prodo kao i penzići i nikako da svati on niti oni da su najjaći bili onda kad im je šime bil kolovođa pa je svaka vlast koja bila na vlasti morala s njima pregovarat jer su bili treća stranka po osvojenimmjestima dok su bilisložni aa ovo je laprdana u kojoj oni sad svi skupa samokupe mrvice a vlasti dobrouživaju jer su ih razbucale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije