Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA

Hrelja: Ja sam žeton, javno priznajem, naših umirovljenika da dođemo do kvalitetnih rješenja

HRT
03.02.2023.
u 10:35

Saborski zastupnici iz redova oporbe i vladajućih komentirali su afere koje su posljednjih dana procurile u javnosti.

Hrvatsku političku scenu prvo je neugodno iznenadila prepiska između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojoj se spominje 'AP', a potom su objavljene i poruke nekih od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića za koje dio saborskih zastupnika tvrdi da je riječ o trgovanju utjecajem. Što se događa i kako će se stvari odvijati u narednom razdoblju, komentirali su u emisiji Hrvatskog radija "Poligraf" saborski zastupnici Nikola Mažar, Domagoj Hajduković, Daniel Spajić i Silvano Hrelja.

Hajduković je kazao da je podnio kaznenu prijavu protiv glasnogovornika Vlade Marka Milića i ministara Marije Vučković, Branka Bačića i Davora Filipovića  jer "ne može gledati Hrvatsku kako nezaustavljivo tone u korupciju".

Komentirao je i tvrdnju premijera Andreja Plenkovića da je Hajduković "došao plakati" kod njega kad su mu provalili u stan, Hajduković je rekao kako je istina da se obratio premijeru u kontekstu prijetnji koje je dobivao jer je podržavao Ukrajinu, ali da je jadno to sada izvlačiti.

- Mogu mu samo reći: Plenki, a što si nervozan?, rekao je Hajduković.

Daniel Spajić iz Domovinskog pokreta rekao je da kaos u državi radi jedino vladajuća koalicija na čelu s Plenkovićem. Nikola Mažar iz HDZ-a podsjetio je na podršku koju ima njegova stranka, te je kazao kako se stvaraju afere kako bi se posredno nanijela šteta premijeru. Podsjetio je brojna postignuća vlasti poput Schengena i uvođenja eura.

- Vidimo da imamo situacije kada se jednostavno pokušava nametnuti neka ne-tema, ili u konačnici i lažna tema, jer je to jedini način kada oporba nema rješenje, rekao je Mažar.

Hrelja: Nema idealne vlasti

- Nema idealne vlasti, nema idealno organizirane države, nema idealnih rješenja u slučaju krize... Da, ali je činjenica da su u ovom trenutku cijene blokirane, cijene energije, i na neki način građani zaštićeni, rekao je Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika te je kazao da oporba danas ne može sakupiti ni 50 glasa protiv premijera.

- Da ste vi ostali na ovoj strani gdje ste bili, bilo bi nas 51, odgovorio mu je Spajić, na što je Hrelja rekao da jedan ne donosi prevagu te mu rekao da to što oporba radi je legitimno.

Na Spajićev komentar o problemu inflacije, Hrelja je rekao da je oni sami nisu stvorili.

- Mi smo doprinijeli možda u nekom jednom postotku toj inflaciji, ali niste valjda živjeli u zabludi da naši ljudi, koje mi dobro poznamo, neće iskoristiti situaciju prelaska na euro da malo dignu i da zaokruže? Pa niste valjda to mislili?, rekao je Hrelja.

Saborski zastupnik iz Hrvatske stranke umirovljenika rekao je da ne brani Plenkovića ni bilo koga jer nema potrebe.

- Ja sam žeton - javno priznajem - žetončić, žetončina, što god hoćete, naših umirovljenika, da dođemo do kvalitetnih rješenja za njih, kazao je.

VIDEO: Snimka tučnjave na Platku

Komentara 1

TA
Tarantula
11:03 03.02.2023.

Ti si žeton, a to znači da ti netko preda ukradenu lovu iz hrvatskih poduzeća kako bi ih štitio od progona i gubitka vlasti. To ti se zove pljačka, zbog takvih imamo manje, veće poreze, hrpu uhljeba, hrpu klošara na bitnim pozicijama koji guraju firme bliske HDZ-u, tako da nitko drugi do posla ne može, samo HDZ sa HDZ-om i ti misliš da time činiš dobro? ti si veleizdajnik i kao svaki drugi visio bi sa bandere, javno reći da se prodaješ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije