Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moždani udar

Hrabra tekvondašica Azra ustala iz kome, liječnici u čudu

azra zukanović
Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2012.
u 11:25

Probudila se prije Božića, a prekjučer je otputovala na oporavak u Krapinske toplice. Normalno se kreće i govori bez poteškoća

Kad čujete da je moždani udar doživio netko tko se bavio vrhunskim sportom i ima samo 25 godina, u to ćete teško povjerovati. Kako je prvi pisao Jutarnji list, upravo to se dogodilo Azri Zukanović, negdašnjoj juniorskoj europskoj doprvakinji u te-kvon-dou.

Doduše, simpatična djevojka već tri godine nije aktivna sportašica, ali je još uvijek u sportskom điru. Radila je kao trener mlađih uzrasta u Taekwondo klubu Dubrava, sudila je na međunarodnim natjecanjima i studirala je na Višoj trenerskoj i obnašala dužnost administrativnog tajnika Zagrebačkog te-kvon-do saveza.

Uoči Croatia Opena održanog polovicom studenog, Azra je radila u organizaciji turnira, a kolegama se znala požaliti da ima košmar u glavi, da povremeno vidi duplu sliku kad piše na mobitel. Za vrijeme turnira bila je nekako povučena u sebe što je za curu koja je uvijek bila nasmijana i pozitivna bilo malo čudno. Kad joj je pozlilo završila je na hitnom prijemu Nove bolnice, a kada joj je i drugi put pozlilo provedeni su i psihijatrijski pregledi ali se do dijagnoze nije došlo. Na koncu je zadržana u KB Sestre milosrdnice gdje je, unatoč valjanoj skrbi bolničkog osoblja, doživjela izljev krvi u mozak.

Srećom, nakon 15 dana kome Azra se probudila, vratila joj se i moć govora i gotovo sva motorika. Nema niti rupa u sjećanju, osim kada je u pitanju tih 15 dana.

- Kad smo joj došli u posjet liječnica nam je rekla da ne zna kako se ona probudila, da je to viša sila. I liječnik iz našeg sporta rekao je da po njenim nalazima nema logike da je ona budna. Svima se nameće riječ čudo tim više što je ona i u bolesničkom krevetu zračila nevjerojatnom energijom - prepričala nam je glavna tajnica Hrvatskog taekwondo saveza Mihaela Štrok.

Ohrabrena reakcijama znanih i neznanih sportskih prijatelja Azra je otišla na trotjedni oporavak u Krapinske toplice gdje će uz nju biti i njena majka Nena Biserović. Najviše ju je ganuo potez svjetske prvakinje Ane Zaninović koja je obznanila da će svoju nagradu za sportašicu godine (40.000 kuna) proslijediti na njen tekući račun (2330003-3243479383) kojeg je, uz prigodni apel, na svojim stranicama objavio HTS.

- Koliko je ona energična ona bi odmah išla trčati, no mora se strpjeti. Kad nam se vrati u klub nastavit će gdje je stala, dobit će svoju grupu klinaca da ih nastavi podučavati - kazala nam je Lidija Katalinić Špoljarić, Azrina bivše klupska trenerica.

Komentara 5

OK
okus
12:06 20.01.2012.

Cuda se dogadaju. Sretno Azra !!!!!!!!!

IS
istima
12:57 20.01.2012.

Da je mozak toliko jednostavan da ga mi možemo shvatiti, mi bi bili preglupi da ga shvatimo....... Sretno curo, drži se.

ZD
zdravko dren
13:45 20.01.2012.

Za gospođu Katalinić-Špoljarić: malo je reći da ste licemjerni. Azra je napustila TKD Dubrava neposredno prije bolesti, upravo zbog vašeg degradiranja i neprestanog šikaniranja. Žalosno je uopće pomisliti da se putem njezine bolesti reklamirate. Veliki pozdrav Azri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije