Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HPB nagrađena za brigu o okolišu

HPB
22.11.2023.
u 10:52

Nagrada HRIO je potvrda izvrsnosti HPB-a u društveno odgovornom poslovanju

Cijenjena nagrada u području društvene odgovornosti, HRIO (Hrvatski indeks održivosti), u kategoriji Upravljanje okolišem pripala je ove godine Hrvatskoj poštanskoj banci kao potvrda izvrsnosti u aktivnostima za očuvanje okoliša.  

HRIO se temelji na metodologiji kojom se ocjenjuje primjena poslovnih praksi kompanija više od zakonom propisanih obaveza i koja integrira principe održivog razvoja u sustav donošenja odluka i postupanja te se na taj način upravlja utjecajem poslovanja na okoliš i društvo.

„Nagrada HRIO indeks je potvrda da trud koji HPB ulaže u održivo i odgovorno poslovanje donosi rezultate i da idemo u dobrom smjeru“, izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a, prilikom preuzimanja nagrade.

HPB potiče ekološki odgovorno ponašanje kod svojih zaposlenika kao i kod klijenata, poslovnih partnera i cijele zajednice polazeći od činjenice da je ovaj segment održivosti odgovornost svih nas. Banka kontinuirano prati i upravlja utjecajem svojih poslovnih procesa, proizvoda i usluga, ali utvrđuje i utjecaj klijenata i dobavljača na okoliš.  

Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje HPB-a, istaknula je da je Banka posvećena implementaciji sve tri komponente ESG-a - okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju - potvrđujući da je okolišni aspekt najizazovniji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije