Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja i ovlasti

Horvat, Tolušić, Aladrović na sudu

storyeditor/2023-12-22/PXL_221223_107804519.jpg
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
23.12.2023.
u 12:20

Za 5. siječnja zakazana je sjednica optužnog vijeća, nakon odluke VKS-a koji traži detaljna obrazloženja

Tomislavu Tolušiću, bivšem ministru Andreja Plenkovića, početak 2024. bit će kao i kraj 2023. – ovako ili onako, "družit" će se s tužiteljima. Bilo onima iz USKOK-a ili onima iz Ureda europskog javnog tužitelja. Nakon što je neki dan EPPO protiv njega podigao optužnicu zbog subvencijske prevare, za 5. siječnja 2024. zakazano je optužno vijeće u USKOK-ovu predmetu u kojem su osim njega optužene i bivše mu kolege iz Plenkovićevih vlada – Darko Horvat, Josip Aladrović i Boris Milošević.

Riječ je o optužnici koja će ući u anale pravosuđa jer su istovremeno optužena četiri ministra. Sve skupa bilo je optuženo osam osoba, no neki su se već nagodili s USKOK-om. Tereti ih se za zloporabe položaja i ovlasti.

Inače, obrane Tolušića i ostalih na zadnjoj sjednici optužnog vijeća tražile su da se iz spisa izdvoje neki dokazi kao nezakoniti. Sud ih je odbio, a obrane su žalile Visokom kaznenom sudu. Koji je pak smatrao da optužno vijeće nije detaljno zbog čega smatra da su prikupljeni dokazi zakoniti dokazi. Pa traži da svaki od njih tristotinjak objasni detaljno... Obrana i optužba će u siječnju opet raspravljati o validnosti dokaza prikupljenih tijekom istrage, a nakon što sud donese odluku, nezadovoljna strana ima pravo žalbe. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Fuchs o incidentu u školi: 'Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, to je za svaku osudu'

Komentara 2

DU
Deleted user
15:19 23.12.2023.

Tolušić je sankcioniran i izišao iz vlade još 2019. Horvatu i Aladroviću ne vejrujem da će se moći dokazati ikakva krivica koliko god se sada pred izbore izvlačili stari predmeti iz naftalina.

AL
alkemičar
13:05 23.12.2023.

Ma tko bi rekao, gle cuda...al najprije su trebali biti smijenjeni da bi ih se istrazivalo, dok su bili ministri sve je bilo po ps-u nikakvih nezakonitosti nije bilo i mogli su raditi doslovno sto god hoce bez da im itko "a" kaze. Gdje je onda bila policija, dorh, uskok, soa, unutarnja kontrola i dr.? Onda kad je trebalo nije ih bilo ni blizu sad kad je prosla baba s kolacima sad su se sjetili da bi mogli sloziti neku optuznicu tek toliko da je koju ce i student na 1.godini prava s lakocom srusiti na sudu. Tim probisvjetima, protuhama i polusvjetima je mjesto u zatvoru i tocka. Sto se cekalo svo to vrijeme ako se sve znalo i imalo dokaze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije