Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provođenje zakona

Hoće li suci pronaći vremena za raspravu ili čekaju da ubojica mačića ostvari svoje prijetnje?

Foto: Facebook
1/4
03.05.2019.
u 16:19

Dok se čeka rasprava na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, jedan od počinitelji prijeti da će odsjeći glavu svima koji ga prozivaju nakon što se video ubojstva proširio internetom

Iako je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu još 30. listopada 2018. podiglo optužnicu protiv dvije osobe koje su ubile mačića u mjestu Lovčić, općina Brodski Stupnik, do sada nije zakazana glavna rasprava.

Odgovaraju tako na naš upit što je učinjeno nakon kaznene prijave policije zbog ubojstva životinje koje se dogodilo 16. srpnja 2018. godine, a u njemu su sudjelovale dvije osobe u dobi 21 i 23 godine.

– Ovo državno odvjetništvo 30. listopada 2018. podiglo je optužnicu protiv dvije osobe, od kojih je jedna u vrijeme izvršenja djela bila mlađi punoljetnik, zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja, iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona. Općinski sud u Slavonskom Brodu potvrdio je optužnicu, ali još uvijek nije zakazana glavna rasprava – odgovara nam Egon Ljubičić, općinski državni odvjetnik.

Dok se čeka da sud pronađe vremena kako bi se raspravljalo o kaznenom djelu, snimak mučenja i ubojstva životinje prije nekoliko dana pojavio se na društvenim mrežama. Jedan od počinitelja, Antun Kuzmić, zbog toga je prijetio svima koji su ga prozivali.

Foto: Facebook/RTL

– Osjeko sam mačiću glavu, a osiću i vama glavu, ali ne sa sikirom nego s motorkom mamamu vam jebem tupoglavu – napisao je između ostalog u objavi na svom Facebook profilu.

Kako doznajemo, njegove prijetnje prijavljene su i policiji. Riječ je o još jednom kaznenom djelu, hoće li Sud konačno pronaći vremena ili će čekati da se ove prijetnje i ostvare?

 

Komentara 21

Avatar kenshi
kenshi
17:50 03.05.2019.

Ove tipove treba brzo kaznit, predstavljaju opasnost za društvo i prirodu.

DO
domxerex
19:01 03.05.2019.

Bilo bi dobro objaviti njihova imena i prezimena i sdresu da ih se može posjetiti i "popričati".

CO
coolman
20:18 03.05.2019.

Mučitelji životinja u pravilu su psihopate i samo je pitanje prilike kada će se usmjeriti na ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije