Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hoće li par gnjevnih hrvatskih milijardera srušiti Vladu?

Sazivanjem VNS-a državni vrh poručuje onima koji bi zadržali dogovornu ekonomiju i rušili nagodbu: “Prekinite akciju dok to još možete bez posljedica”

Komentari 125

HL
HV_LAKI102
12:34 20.05.2018.

Od trenutka kad su crveni zasluzeno otisli u opoziciju zajedno sa jugo medijima ruse i opstruiraju Vladu RH i to 24 sata dnevno.Tesko je u takvim uvjetima raditi ali ova vlada ipak radi i to sa uspjehom koji narvno moze biti i bolji.Na zalost opozicije, nije se desio slom Agrokora koji bi ozbiljno poljuljao i onako krhko gospodarstvo RH. Iz visegodisnjeg iskusva trebali smo nauciti da je Drzava los gospodar i da zato trebamo raditi na postenoj i transparentnoj privatizaciji pa tako privatizirati i Agrokor da nam se nedogadaju ovakve svinjarije.Problem je sto su ovakve tvrtke nastale i razvile se pogodovanjem Drzave 95% a danas Todoric bivsi vlasnik Agrokora tuzi Drzavu da se mjesa u privatno vlasnistvo sto se kosi sa svjetskim pravilima u poslovanju.Jos gora stvar je kad im krene po zlu da ovi kvazi vlasnici,kako u tvtrku nisu ulozili skoro nista i tako nemogu izgubiti nista,osim ulozenog vremena,zaduzuju se kod crnog davola da bi sebi osigurali zalihe u milionima eura a u cije ce ruke pasti tvrtka i sto ce timme ugroziti i nacionalnu sigurnost boli njih ona stvar.Danas je Agrokor u vecinskom vlasnistvu rusa sto je naj gore sto nam se moglo dogoditi i to je veliki korak unazad za mladu hrvatsku Drzavu ciji putevi vode na zapad a nikako na istok koji nudi jad i bjedu.Zakonski se moraju sprjeciti sve malverzacije kojim se koristie novopeceni balkanski kapitalisti i dok se stanje ne popravi treba ih kontrolirati svaki tjedan,rezultati sigurno nece izostati.

VL
BR
Brontops
12:38 20.05.2018.

Nazalost, Hrvatska jos nije zrela za razine na kojima je Plenkovic, Maric... Brutalno nesposobni Bernardic, Sincic, Maras, MOST kroje politicki neukom pucanstvu negativisticki dojam i o onom sto je izuzetno dobro. Gnjev, jal i neznanje jace je od dobrog u Hrvata.

VL
DO
domagoj1492
14:15 20.05.2018.

Prvi pametniji članak u Nazad mjesec dana na temu Agrokora. Veselim se konstruktivnom i pametnom pisanju na temu Agrokora i lex Agrokora

VL
MA
Marko1337
14:52 20.05.2018.

Fok je Plenkovića znamo da imamo svoju državu, da će umirovljenici dobiti mirovine, bolesni zbrinuti, djeca imati škole.... Sa bagrom komunjarskom i njihovim satelitima sigurna je samo propast. Kao što je slučajni debilus zadužio zemlju za 100 milijardi, gdje bismo danas bili da je ostao taj slučajni sa svojim termitima.

VL
KO
koraknaprijed
11:07 20.05.2018.

Možda i hoće,kad vidiš na što je spala opozicija i znaš da Bero,Maras,Bulj,Grmoja,Pernar,Beljak,Sinčić nemaju šanse sa svojim poštenim radom da dođu na vlast i da su spremni pregaziti mrtvu majku da se dočepaju vlasti,sve je moguće.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:23 20.05.2018.

Dobar clanak! Uvijek je tesko objasniti nepismenima a neki i mrze Hrvatsku pa im smeta svaki uspjeh vlade.

VL
OK
okolokere
15:00 20.05.2018.

Svaki put kad ovdašnji kaos moćnici koji nikad ni za što odgovarali nisu i rulja s kojom je lako raditi što se hoće napadnu neku osobu to je jasan znak da je ta osoba u pravu. Iako se čini da je glavna meta "javnosti" i "rulje" predsjednik Vlade pravi je cilj zadržati moć onih iza scene i sačuvati status quo. Umjesto da ostaci javnosti podrže napadnutog događa se suprotno. Izmanipulirana i jalova rulja traži krv i žrtvu. Toliko puta u Hrvatskoj ponovljena priča! Besmisao kao vrhunaravni princip. Cinizam kao dokaz mudrosti! No cinik je ipak samo čovjek koji svemu zna cijenu ali ničemu vrijednost! Zato je moguće da rulja traži izbore kao što je logično da će sutra tražiti novog žrtvenog jarca. Tamo gdje Raspudić&Ristić et comp. čine sukus javne pameti napretka ne može biti. Mislila "javnost" i pripadajuća joj rulja o tome što god rezultat će biti isti.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:00 20.05.2018.

Rusi i Mesicev uvozni loby (Roglic i CO) su pokusali preuzeti Agrokor , prvi kako bi ekonomski dominirali zapadnim balkanom drugi radi profita jer Hrvatska ih ne interesira koliko jugoslavija. Prvo osnivaju stranku most koja kako bi imali svoje ljudeude u vladi i saboru (Petrov se tajno sastaje s njima cijelo vrijeme a vjerovatno i jos pokoji) onda "film Gazda i medijska agresija na Todorica dok mu nisu toliko pale akcije da ga banke ne usude kreditirati. Karamarko im je bio prijetnja i Sve ostalo je poznato. Sam Miro Bulj ima nekoliko povoljnih kredita kod SperBank.

VL
TW
tweakUI
11:43 20.05.2018.

ma kakvi milijarderi: to su najobičniji šupci koji se skrivaju iza pojma antifašist, to su antidržavni elementi koji su porobili i iselili hrvatski narod... najobičnije smeće koje je zajedno s svom ostalom neradničkom ekipom koja se bavi politikom u usta tribalo ubaciti nešto drugo kako bi oralno zadovoljili narod.

VL
BL
Blabla
13:27 20.05.2018.

Svi sve znaju o ekonomiji , svi stručnjaci svi daju svoja mišljenja i komentare ali nigdje ni rijeci kako bi to oni riješili problem Agrokora. Kad je Ivica Todorić još vladao Agrokorom svi u Hrvatskoj su vikali na glas lopovov , lopov a sad ti isti brane Todorica i napadaju Vladu , nije li zo cisti kripotizam ? Bojim se da ti najglasniji imaju svoje afere sa Agrokorom pa se boje ako dođe do suđenja Todoricu i oni biti otkriveni.

VL
BL
Blabla
13:27 20.05.2018.

Svi sve znaju o ekonomiji , svi stručnjaci svi daju svoja mišljenja i komentare ali nigdje ni rijeci kako bi to oni riješili problem Agrokora. Kad je Ivica Todorić još vladao Agrokorom svi u Hrvatskoj su vikali na glas lopovov , lopov a sad ti isti brane Todorica i napadaju Vladu , nije li zo cisti kripotizam ? Bojim se da ti najglasniji imaju svoje afere sa Agrokorom pa se boje ako dođe do suđenja Todoricu i oni biti otkriveni.

VL
SK
Skviki
11:28 20.05.2018.

Todorović je zadužio Agrokor, a oni koji su mu davali kredite usprkos znanju da je već u govnima, su i dalje bili široke ruke. Nadali su se zavladati Agrokorom. Za radna mjesta i za stabilnost Hrvatske ih nije bila briga, što i danas pokazuju.

VL
ST
stefj
11:20 20.05.2018.

Da, iz aviona se vidi da su oporba i mediji samo pijuni u pokušaju rušenja vlade. Vrlo dobri i predvidivi pijuni, rade uvijek točno ono što se od njih očekuje... Meni je interesantno gledati kako se HDZ-ovci ponašaju. Nakon IK nema naguravanja iza Plenkovića kad daje izjave na TV-u, ostali su mu samo Jandroković, Bačić i Reiner. Eskaliralo je do te mjere, da nitko od inteligentnijih iz stranke ne želi u Otvoreno na HTV-u, pa šalju Reinera... Pitanje što tu može napraviti predsjednica ili službe, budući da se dotični emailovi izgleda došli iz neke od tih službi, pa DORH ih ima već 2 mjeseca... U svakom slučaju, čeka nas interesantan tjedan.

VL
JD
john.drum.501
13:32 20.05.2018.

Nevjerojatno da ovaj kolumnista smatra da je sve mogao osmisliti, provoditi, pogodovati... sam Todorić. Todorić kao osoba nikoga ne zanima. Sve zanima što su radile sve dosadašnje Vlade, što je radila inspekcija, porezna uprava...? Tko je dopuštao da objekte za Konzum gradi firma od Valentića bez lokacjske, bez građevinske ili bilo kakve druge dozovle koja se automatski dobivala tek nakon izgradnje. Može li to isto i autor ovoga teksta?

VL
DU
Deleted user
11:57 20.05.2018.

Plačeni članak HDZ-ovog, agitropa. Tko je ono izjavio bio da će Hrvatska, pomoći Ukrajini sa svojim iskustvom mirne reintegracija da vrati Krim i Dombašku regiju? Pa Plenković!! Nakon toga je sve počelo.

VL
NE
Neonacionalist
11:56 20.05.2018.

Ovaj nakaradni politički sustav će se urušiti prije ili kasnije , u to budite uvjereni , samo je pitanje koliko će dugo agonija trajati , ne može manjina vladati nad većinom i protivno volji većine odnosno može pod određenim okolnostimaa neko vrijeme kod nas već i predugo vrijeme ali kad -tad tome dođe kraj . Recimo ova vlada ima potporu tek negdje oko 1/4 građana u najbolju ruku i što takva vlada može napraviti sa svojom tankom i netegnutom većinom skrpanom znamo već na koji način, ona jeste formalno legalna ali je posve nelegitimna . Da sad ne ulazim u detalje , ali mi imamo nesretnu situaciju koja se vuče od 2000. da se donose razne odluke i gura politika protivna volji ili želji većine , uporno i bezobrazno , i onda kad strpljenje naroda dosegne kritičnu točku u par navrata nam namjeste novu vladu koja daje lažna obečanja pa onda nastavlja po starom od Sanadera pa nadalje . Na posljetku postavlja se jednostavno i logično pitanje ćemu ti političari služe , narodu svakako nisu , oni su dobro upoznati sa nizom problema koji muče i tište ovaj narod ali ništa konkretno ne poduzimaju da to riješe niti nude ikakva rješenja , niti imaju strategiju , izgleda da im je jedina svrha održavanje na vlasti tj.zadržavanje moči i privilegija i čuvanje ovog očigledno nefunkcionalnog sustava koji gura zemlju u propast , polagano ali sigurno . Narod traži i želi jedno a oni rade suprotno od toga , kad kažem narod mislim na većinu jer naravno i u samom narodu imamo različite poglede.

VL
DU
Deleted user
18:22 20.05.2018.

Naravno da je trebalo poduzeti mjere, ali također je trebalo energično i odmah pritvoriti lopova i štetočinu umjesto da mu se dopustilo da se šminka i bahati u Londonu u jednoj od svojih mnogih rezidencija....na račun djelatnika u Agrokoru i stoke sitnog zuba u cijeloj Hrvatskoj. Točka.

VL
DU
Deleted user
11:42 20.05.2018.

Ako u Agrokoru imate uključene interese Rusa i Amerikanaca, onda je traženje nekih racionalnih ekonomskih razloga prilično naivno. Ovaj pokušaj objašnjenja problema s našim milijarderima sliči na vic o Rusu, Amerikancu i Zagorcu gdje naš čoek ispadne najpametniji. Nažalost stvarnost je prilično suprotna tomu.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
16:05 20.05.2018.

Spriječila kolaps tako što je omogućila enormnu dobit savjetnicima i američkom lešinarskomu fondu, istodobno Agrokor dodatno gurnula u propast!? Da i ne govorimo da su vladajući, a HDZ je tu kolo vodio, godinama žmirili nad Todorićevim uništavanjem malih poudzetnika. Osobitoo Škegro koji trlja bradicu kada Agrokor raste, ali i kada Agrokor propada.

VL
DU
Deleted user
11:50 20.05.2018.

Plenković je dao ostavku i ostavlja nama izmišljeni Lex. Zašto samo nije djelovao prema zakonu. Agrokor je rupa bez dna, od takvih rupa i države bježe a kamoli investitori.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.