Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.03.2014. u 12:00

Umjesto da digne glas protiv općeg propadanja, Josipović je počeo pričati viceve. Možda su ga savjetovali bivši Mesićevi savjetnici kako bi bio još popularniji

Kako će se zvati Ivo Josipović kad Hrvatska bude bankrotirala? Ivan bez Zemlje. Bome šala iz ovoga vica nije daleko jer nam država gospodarski, društveno i na svaki drugi način tone i tone, i još se ne vidi kraj, ne vidi se dno. Ali zato je naš šef države bezbrižan, cvate od sreće, smije se, na račun poreznih obveznika vodi svoju drugu predsjedničku kampanju, ide od pogona do pogona, od djeteta do djeteta, dodiruje ljude, kao da će udijeliti blagoslov, ozdravljenje, iscjeljenje... Još samo nedostaje da ljudi počnu padati u trans od same njegove nazočnosti. Rekli bi, tako ni mnogi sveci nisu hodali po zemlji, posebno ne mučenici.

Umjesto da digne glas protiv općeg propadanja, Josipović nam je počeo pričati i viceve. Možda su ga savjetovali bivši Mesićevi savjetnici, Perković i Tatalović, da mu još to nedostaje, vicomanija, pa bi mogao postati megapopularan, i iznad sto posto! Zašto za vic nije uzeo, recimo, Milanovića? Pa on dnevno prosipa tolike misaone ekshibicije da sadržaja za vic ima napretek. Ne, neće se on zamjeriti Partiji, s njome neće u rat koliko god se Partija zamjerila većini hrvatskih građana. Josipović je na pik opet uzeo Karamarka. Jasno, i Karamarko ima “štofa” za viceve, a još manje nam treba da bude zaštićen kao sveta krava. Nema zaštićenih ni povlaštenih u politici. Ali zašto baš on u Josipovićevu vicu?

Josipović je očito zlopamtilo, ne zaboravlja on tako lako kako ga je Karamarko nedavno javno napao. A napasti Josipovića, to će uskoro postati ravno bogohuljenju, kako je ovaj osjetljiv na svaku kritičku riječ na svoj račun! No vic koji je među “svojima u Splitu ispričao, koji mu plješću na sve i svašta, niti je bio novi, niti nešto poseban, niti pretjerano smiješan, ali niti je Josipović vicmaher kao njegov prethodnik Mesić. Ali dobro, htio se i na taj način obračunati s Karamarkom, pri čemu je dodatno frustriran činjenicom što HDZ nikako ne izbacuje svog kandidata za predsjednika države. Pa kako dani idu, a izbori se primiču, Josipovićeva je nervoza sve veća. Ona je pojačana i anketama koje pokazuju stalni rast rejtinga Kolinde Grabar Kitarović, koja još nije ni u kakvoj kampanji. A rejting je Josipovićev fetiš!

Kako god, Josipović je pričanjem vica pokazao da nije predsjednik svih hrvatskih građana niti ima državničkih klikera. Ne zbog Karamarka, nego zbog pape kojega je umiješao u naše dnevno-političke obračune. Papa je i vjerski poglavar i suveren Vatikana. Josipović vicem na račun pape može povrijediti vjerske osjećaje jednog dijela hrvatskih građana katolika, a kao državnik vrijeđa drugog državnika, šefa druge države. Zašto ne priča viceve o prijatelju Borisu Tadiću? Ili, bi li ispričao vic o proroku Muhamedu? Taman posla!

Što bi se dogodilo u obrnutoj situaciji, da Karamarko o njemu okolo priča viceve? Ili netko drugi? Što bi Josipović napravio? Bjesomučno bi zvao redakcije i tražio da hitno objave intervju s njime, po mogućnosti i prije nego što je vic javno ispričan. Jer on ne podnosi nikakvu kritiku na vlastiti račun, a još manje išta što bi moglo utjecati na njegov rejting. Upravo se po tome hrvatska demokracija razlikuje od zapadne. U zapadnim demokracijama političaru neće pasti na pamet zvati redakciju i nešto uvjetovati, tražiti, prisiljavati, napadati... Takav političar više ne bi imao što tražiti u politici. U Hrvatskoj je obrnuto, jer je normalno da političari od vrha na dolje nazivaju redakcije i traže svašta.

I ne samo to, nego je javni servis, HRT, upregnut u Josipovićevu kampanju. U subotu su u Zagrebu političari svih boja dijelili narcise, ali u središnjem Dnevniku HTV-a prikazan je samo Josipović koji nikako da izađe iz kadra, a nisu pokazali Bandića, Karamarka... Je li Josipović ubrao sve te narcise?

Sve je to dio našeg ulizivačkog mentaliteta. S njime samo još dalje tonemo. Gdje je tome kraj? I kad ćemo dobiti Ivana bez Zemlje?

Komentara 44

ZP
zvonimir.pavlovic.16
12:59 24.03.2014.

Josipović je puno veće zlo za Hrvatsku i od Mesića i od Sanadera!

SW
swic
12:14 24.03.2014.

Pa on ima jos jednu zemlju koju jako voli , Titoguzija

Avatar billybull
billybull
12:34 24.03.2014.

pa on je visestruko dokazao da ga hrvatska kao takva uopce ne zanima...pa zasto bi ga onda bilo briga? sjedi u uredu, ne radi nista, I prima placu...drzavni buljubasic....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije