Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preslaganja u Osijeku

HNS se hvali prebjezima u Slavoniji, Vrdoljak se želi nametnuti kao lider

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.02.2018.
u 19:59

To su najobičnije političke fukare koje napuštaju stranke da bi punile svoje džepove, kaže Glavaš. Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak učvršćuje stranku u rodnom kraju, njegova je ideja bila i nova kandidatura Ivana Vrkića za gradonačelnika.

Da u njihove redove masovno prelaze članovi iz drugih stranaka, objavili su osječko- baranjski i osječki HNS. Pridružit će im se, najavili su najprije, “oko 35 članova” ORAH-a.

Ojačat će ih, tvrde, i 40 HSLS-ovaca, na čelu s Tomislavom Kunom, donedavnim čelnikom osječko-baranjskog ogranka. Ivan Vrdoljak tako učvršćuje HNS u svom rodnom kraju i nastoji se, očito, nametnuti kao lider na slavonskoj političkoj sceni. U prilog tome svjedoči i podatak kako je i kandidatura Ivica Vrkića za gradonačelnika Osijeka, koji je lani izborio i drugi mandat, bila upravo Vrdoljakova ideja. No, ključan faktor u Vrkićevu izboru bila je podrška SDP- a. Vrdoljakova je stranka, po rejtingu, realno treća snaga u Osijeku, iza HDZ-a i SDP-a, a “za vratom” im je Most. Novi transferi, iako je riječ o prelascima iz marginalnih stranaka, uzburkali su lokalnu politiku.

– Odlučno demantiram da je 40 ljudi iz HSLS-a prešlo u HNS, osobno sam razgovarao s njima. Prešlo je ih četvero. To je izlizana metoda predimenzioniranja stranačkih transfera – ustvrdio je jučer Mario Festetics, predsjednik osječkog HSLS-a. Reagirao je i Branimir Glavaš, prvi čovjek HDSSB-a, a pale su i teške riječi kao što su “političke bitange, prostitutke, fukare i bezveznjaci”. Naime, Tomislav Kuna je i županijski vijećnik, a na to je mjesto zasjeo kao vijećnik koalicijske liste HDSSB-a i HSLS-a.

– Sva četiri mandata osvojena s te liste bila su HDSSB-ova. Četvrti mandat ustupljen je HSLS-u kao koalicijskom partneru. Krajnje je nekorektno od HNS-a da mašu Tomislavom Kunom kao županijskim vijećnikom, a da nisu naglasili da taj mandat nije njegov. Kuna je politički lopov jer je ukrao mandat, prvo HDSSB-u, a potom i HSLS-u – kaže Glavaš. Podsjetio je kako je HDSSB na lokalnim izborima u lipnju izborio četiri vijećnika u Osječko- baranjskoj županiji te tri u Gradu Osijeku.

– Te političke bitange iz HDSSB-a, i sada i iz nekadašnjeg HSLS-a, pokrale su šest mandata HDSSB-u. Pozadina svih tih prebjega u Slavoniji, koji su i svakodnevica hrvatske političke scene, nije ideološke naravi, nego je riječ isključivo o financijskom interesu. Riječ je o političkim parazitima koji zloupotrebljavaju svoje stranke i, kada vide da od njih više nemaju materijalne koristi, nakon izbora mijenjaju kabanice i prelaze u druge političke opcije – izjavio je on. Birači moraju znati, nastavio je, kako je na sceni politička korupcija.

– Politička je scena u Hrvatskoj stvarno sramotna, dno dna! I čudimo se što se mladi iseljavaju. To su najobičnije političke fukare koje, kako u HDSSB-u i HSLS-u tako i u drugim strankama, napuštaju stranke da bi punili svoje džepove, a prodaju priče o političkom neslaganju – stava je. U razgovoru za Večernji list Ivan Vrdoljak najavio je da će prelazaka u njegovu stranku biti još, i to u Dalmaciji.

Komentara 13

BE
beitsche
20:17 19.02.2018.

Bolje biti bogat i podli.nego siromah i posten...To bi trebao biti slogan HNSa

DU
Deleted user
20:15 19.02.2018.

vrdoljak lider😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊da pukneš od smijeha......

DH
dalibor.hren
20:12 19.02.2018.

Vrdoljak učvršćuje vlast! Do sad je imao podršku biračkog tijela 0,51%, a sad će skočiti na 0,52 i tražiti još jedno mjesto u Saboru i po mogućnosti još jednog ministra. Na kraju krajeva, HNS je najuspješnija stranka: svi članovi su dionici u vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije