Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJI

HNS članovima: Javite se i za posao u Ministarstvo kulture

andrea zlatar violić
Sanjin Strukić/PIXSELL
16.03.2013.
u 16:20

‘Javite se, dva su mjesta slobodna u Vijeću za elektroničke medije’, pozivaju u e-mailu

To što je središnjica HNS-a nedavno “motivirala” svoje članove da se jave na natječaj za pripravnike koji je raspisao HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak – uz traženje “povratne informacije”, što god to značilo – nije iznimka, nego pravilo. Večernji je list u posjedu još dvaju e-mailova koje je Središnji ured HNS-a poslao lokalnim organizacijama kako bi članovima proslijedile informacije o natječajima za prijam u državnu službu.

Povratna obavijest

U oba slučaja radi se o natječajima koji se odnose na Ministarstvo kulture ministrice Andree Zlatar (HNS).

“Obavještavamo vas da je 1. ožujka 2013. godine Vlada Republike Hrvatske objavila javni poziv za predlaganje kandidata za dva člana Vijeća za elektroničke medije. Ovim vas putem pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave 15 dana od objave poziva te da nas obvezno povratno izvijestite”, jedan je od tih e-mailova napisan po istome obrascu kao i onaj za Vrdoljakove pripravnike.

Drugim e-mailom iz HNS-ove središnjice obavijestili su članstvo kako Ministarstvo kulture traži savjetnika za dokumentacijsko-analitičke poslove u Upravi za pravne i financijske poslove. Članovima se potanko objašnjava da se traži VSS profil s najmanje tri godine radnog iskustva uz položen državni ispit te se napominje da je riječ o stalnome poslu. Prijave su se primale do 7. siječnja, testiranje kandidata obavljeno je 1. veljače, a je li natječaj okončan i tko je dobio posao, do zaključenja ovog izdanja nismo doznali jer iz Ministarstva kulture nisu odgovorili na upit.

Ustaljeni model

No, to svakako znaju u HNS-ovoj središnjici jer su, po ustaljenom modelu, od lokalnih podružnica zatražili “obveznu povratnu obavijest”. Zanimljiva je, naravno, podudarnost da su iz HNS-ove središnjice članstvu slali informacije o javnim natječajima koje su objavila ministarstva kojima su na čelu upravo HNS-ovi ministri. Upravo zbog sumnje da bi se moglo raditi o stranačkome upletanju u javne natječaje, HNS-ov e-mail doživio je osudu ne samo iz oporbenih redova nego i koalicijskih partnera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije