Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAHUJU OD NOVIH SOJEVA

Hitna odluka EU: Od Moderne će se se kupiti još 150 milijuna doza cjepiva

Foto: EXPA/PIXSELL
1/3
17.02.2021.
u 12:45

Kupnja većih doza dolazi kao odgovor na pojavu novih sojeva i moguće potrebe za docjepljivanjem

EU će sklopiti novi ugovor s farmaceutskom kućom Moderna i kupiti dodatnih 150 milijuna doza njihova cjepiva protiv koronavirusa, a postoji i mogućnost kupnje još dodatnih 150 milijuna, čime će utrostručiti količina cjepiva tog američkog proizvođača koja će se koristiti u EU, doznaje se iz Bruxellesa.

Tijekom dana ta bi informacija trebala biti službeno potvrđena. Kupnja većih doza dolazi kao hitna odluka EU kako bi se odgovorilo na pojavu novih sojeva i moguće potrebe za docjepljivanjem. 

 

>> VIDEO Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj?

Komentara 2

ZB
Zoki-Bijela
13:27 17.02.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo

ED
edgar2
13:07 17.02.2021.

BioNTech/Pfizer također su izvjestili o 200 milijuna dodatnih doza za EU...od toga 75 milijuna doza u drugom kvartalu 2021.g.???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije