Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjeda u New Jerseyju

Hillary Clinton učvstila svoju pobjedu u utrci

U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton gives a thumbs-up as she takes the stage at her campaign rally in West Palm Beach, Florida March 15, 2016. REUTERS/Carlos Barria      TPX IMAGES OF THE DAY           TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
08.06.2016.
u 07:18

Clinton je još u ponedjeljak osvojila potrebnu većinu delegata koja joj je zajamčila nominaciju (2383) i tako postala prva žena u povijesti koja će nositi boje velike američke stranke u utrci za Bijelu kuću

Hillary Clinton je u utorak učvrstila svoju pobjedu u utrci za demokratsku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima pobijedivši Bernieja Sandersa u saveznoj državi New Jerseyju, javljaju američke televizije.

Clinton je još u ponedjeljak osvojila potrebnu većinu delegata koja joj je zajamčila nominaciju (2383) i tako postala prva žena u povijesti koja će nositi boje velike američke stranke u utrci za Bijelu kuću.

No u ovaj zadnji "superutorak" ona želi odnijeti znakovite pobjede, napose u velikoj Kaliforniji, ne bi li obeshrabrila svog protukandidata da nastavi tu zamornu bitku do kraja srpnja, kada se održava demokratska konvencija.

U želji da ne demotivira svoje birače, Clinton je odgodila svaku proslavu do govora predviđenog u utorak kasno navečer u New Yorku i još nije bila proglasila pobjedu u utakmici koju više od godinu dana vodi protiv senatora Vermonta Bernieja Sandersa.

No ipak je nakon rezultata u New Jerseyju otkrila pobjedu u poruci na Twitteru: – Svim djevojčicama koje imaju velike snove: da, možete postati ono što želite, čak i predsjednica. Ovo je vaša večer – napisala je, uz fotografiju na kojoj se nasmiješena igra s djevojčicom.

Uz New Jersey i Kaliforniju, još četiri države u utorak organiziraju predizbore: Južna i Sjeverna Dakota, Novi Meksiko i Montana.

>>Libertarijanac Johnson ide protiv Trumpa i Hillary Clinton

>>Clinton: Trump je prijetnja za demokraciju

Komentara 12

ZI
zimerman
18:19 08.06.2016.

Bilo bi zalosno da ova koruptirana baba sa svojim marksisticko/ljevicarskim idejama unistitI jedan od naj bolji sistema na svijetu

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:22 08.06.2016.

Kakva umiljata marioneta lutkara Sorosa.

MN
mnemonic17
10:18 08.06.2016.

Samo u americi se može dogoditi da jedna psihopatkinja, lažljivica i ratna kriminalka koja je još i trenutno pod istragom postane ozbiljna kandidatkinja za predsjednika. Ovakva nas može u treći svjetski rat uvalit bez da trepne..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije