Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu u podne

HHO najavio: Na trgu ćemo održati skup podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu

Zagreb: Na Kući Europe postavljena poruka podrške Ukrajini
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.03.2022.
u 17:49

HHO je odlučio pokrenuti skupove podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, i to iznad svega u Zagrebu, u subotu u 12 sati.

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak najavio je skup podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, koji će se održati u subotu, 5. ožujka, u 12 sati na Trgu bana Jelačića, i pozvao čelnike drugih gradova i županija da se pridruže sa svojim skupovima.

"HHO je odlučio pokrenuti skupove podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, i to iznad svega u Zagrebu, u subotu u 12 sati. Uz to pozivamo čelnike gradova i županija, središta poput Pule, Dubrovnika, Osijeka, Splita ili Šibenika, da i oni na taj dan pokrenu akciju podrške Ukrajini", kaže Čičak.

U vezi organizacije skupa podrške na Jelačićevu trgu kontaktirali su zagrebačke čelnike i zatražili pozornicu i razglas za događaj koji bi trebao trajati oko 45 minuta.

"Skup organiziramo u posebnoj atmosferi, a to je osjećaj mučnine kod najvećeg dijela građana, i uspomene na ono što se događalo kod nas prije 30 godina. Imamo psihozu povratka na 'kolektivni PTSP', gdje ljudi strepe što će se dogoditi. Ove priče oko BiH i utjecaju ruske politike na destabilizaciju prilika u BiH stvaraju nervozu, zamislite ljude koji žive uz granicu s Republikom Srpskom", kazao je Čičak.

Organizatori skupa očekuju podršku medija i nadaju se dobrom odazivu građana.

"Nadamo se pogotovo mladim ljudima i onima koji pamte ružna vremena u Hrvatskoj prije 30 godina. U ratu vrijedi pravilo - 'danas u Afganistanu, sutra u vašem stanu', valja biti oprezan i solidarizirati se s onima koji prolaze teške trenutke", naglasio je Čičak.

Video - Pogledajte zastrašujuće prizore iz razrušenog Harkiva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije