Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program ipard

Herbea d.o.o. otvara novi pogon za preradu ljekovitog bilja

'17.03.2011. Nedeljanec, Predstavljanje kombajna za branje mladog krumpira kojeg je vlasnik tvrtke Desyre Marko Hladika kupio uz pomoc IPARD programa. Direktor razvojne agencije Sjever-Dan Miljenko Er
'Marko Jurinec/PIXSELL'
23.10.2012.
u 09:34

Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uz mnoge projekte koje je prijavila za sudjelovanje u programu IPARD za ovaj je projekt dobila 2,2 milijuna kuna

Počinje realizacija četvrtog projekta koji je dio programa IPARD na području Virovitičko-podravske županije. IPARD je pretpristupni program Europske unije koji je započeo 2007., a traje sve do 2013. godine. Osnovni je cilj programa pružanje pomoći i potpore državama koje se kandidiraju za pristup u EU. 

Ovaj se projekt odnosi na gradnju i opremanje objekta namijenjenog za preradu ljekovitog bilja, a ostvarit će ga tvrtka Herbea iz Špišić Bukovice. Ova se tvrtka bavi trgovinom žitaricama, sirovim duhanom, sjemenjem i stočnom hranom, zastupanjem inozemnih tvrtki, obavljanjem posredovanja na domaćem i stranom tržištu, poljoprivrednom djelatnošću te ima rasprostranjenu poljoprivrednu savjetodavnu službu. Naime, Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uz mnoge projekte koje je prijavila za sudjelovanje u programu IPARD za ovaj je projekt dobila 2,2 milijuna kuna. 

Iznos koji je odobren u IPARD-u predstavlja čak 50 posto od ukupnog iznosa ulaganja, a riječ je o nepovratnim sredstvima.

>>Kako do novca iz IPARD-a? Povučeno i isplaćeno 2% ugovorenog

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije